Lake of Fire

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Lake of Fire»
Пісня Meat Puppets
з альбому Meat Puppets IId
Випущено 12 березня 1994
Жанр Кантрі-панк
Лейбл London Records

«Lake of Fire» — пісня американського рок-гурту Meat Puppets, що вийшла в 1983 році.

«Lake of Fire» стала однією з пісень, що вийшла на другому студійному альбомі гурту Meat Puppets II[en]. Вся платівка була досить неочікуваним переходом від чистого панк-року, представленого на дебютному альбомі, до суміші панку, кантрі-року, блюграсу та рок-музики семидесятих. Назва пісні була запозичена з Об'явлення Івана Богослова, а її текст розповідав про загробне життя[1][2]. Як згадував гітарист Курт Кірквуд, він написав цю пісню, коли його брати пішли на Хелловін, а він залишився вдома: «Я був незадоволений, бо вважав нісенітницею те, що дорослі так черство намагаються змінити свою зовнішність»[2].

Друга хвиля популярності пісні відбулася після того, як Meat Puppets взяли участь в акустичному концерті Nirvana для MTV в 1993 році. Курт Кобейн наполягав на тому, щоб виконати декілька кавер-версій улюбленого гурту, до числа яких увійшла і «Lake of Fire». Надалі ця версія увійшла до концертного альбому Nirvana Unplugged in New York (1994)[1]. Сингл Nirvana «Lake of Fire» в 1995 потрапив до чарту Billboard Mainstream Rock, де піднявся на 22 місце[3].

В 1994 році вийшов черговий альбом Meat Puppets Too High to Die[en], який завдяки появі музикантів на MTV став найбільш комерційно успішним в історії гурту. Хард-рокова версія «Lake of Fire» також була представлена на цьому альбомі, хоча і не була включена до списку композицій[4][5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б "Lake of Fire". Rolling Stone Australia (англ.). Процитовано 1 червня 2022.
  2. а б What is This? (1999). That's Dishonest:  A Repository of Interviews with and Articles about Meat Puppets (англ.). Процитовано 1 червня 2022.
  3. Nirvana. Billboard (амер.). Процитовано 1 червня 2022.
  4. Meat Puppets Biography, Songs, & Albums. AllMusic (англ.). Процитовано 1 червня 2022.
  5. Meat Puppets Too High to Die Album Reviews, Songs & More | AllMusic (англ.), процитовано 1 червня 2022