Lalieudorhynchus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Lalieudorhynchus
Період існування: Guadalupian 268.8–265.1
Частково посткраніальний скелет (відлитий) Lalieudorhynchus gandi на виставці в Музеї Лодева. Крижових хребців тут немає.
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клада: Caseasauria
Родина: Caseidae
Рід: Lalieudorhynchus
Werneburg et al., 2022
Види
Вікісховище: Lalieudorhynchus

Lalieudorhynchus — це вимерлий рід казеїдових синапсидів, які жили під час гвадалупського періоду (= середини пермського періоду) південної Франції. Рід відомий лише за своїм типовим видом, Lalieudorhynchus gandi, який був названий у 2022 році Ральфом Вернебургом, Фредеріком Шпіндлером, Джоселін Фальконне, Жаном-Себастьєном Штаєром, Монікою Віаней-Ліо та Йоргом В. Шнайдером. Lalieudorhynchus представлений частковим посткраніальним скелетом, виявленим у басейні Лодев у центральній частині департаменту Еро в регіоні Окситанія. Він належить особині довжиною приблизно 3.75 м. Ступінь окостеніння його кісток, однак, вказує на те, що це був пізній ювеніль або ще зростаючий молодий дорослий організм. Виходячи з внутрішньої будови його кісток, Lalieudorhynchus інтерпретується як напівводна тварина, яка, можливо, вела спосіб життя, подібний до бегемота, проводячи частину свого часу у воді, але повертаючись на землю для їжі. Це геологічно один із наймолодших відомих представників казеїд. Філогенетичний аналіз, запропонований Вернебургом та його колегами, ідентифікував Lalieudorhynchus як похідний казеїд, тісно пов’язаний з північноамериканським видом «Cotylorhynchus» hancocki[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Werneburg, R.; Spindler, F.; Falconnet, J.; Steyer, J.-S.; Vianey-Liaud, M.; Schneider, J.W. (2022). A new caseid synapsid from the Permian (Guadalupian) of the Lodève basin (Occitanie, France). Palaeovertebrata (45(2)-e2): 1—36. doi:10.18563/pv.45.2.e2.