Nimravus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Nimravus
Період існування: 33.3–26.3 млн р. т. олігоцен
череп N. brachyops
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Хижі (Carnivora)
Підряд: Котовиді (Feliformia)
Родина: Німравіди (Nimravidae)
Підродина: Nimravinae
Рід: Nimravus
Cope, 1879
Типовий вид
Nimravus brachyops
Cope, 1879
Види
  • N. brachyops Cope, 1879
  • N. intermedius Filhol, 1872
Вікісховище: Nimravus

Nimravus — вимерлий рід котовидих ссавців з родини німравідів. Був ендеміком Північної Америки в епоху олігоцену 33.3—26.3 млн років тому і існував приблизно 7 мільйонів років. Скам'янілості були виявлені на заході США від Орегона до південної Каліфорнії та Небраски.

Художня реставрація Nimravus (крайній ліворуч) та інших тварин з формації Turtle Cove

Довжина тіла Nimravus була приблизно 1.2 метра. Своїм гладким тілом він, можливо, нагадував сучасного каракала, хоча мав довшу спину і більш собачі лапи з частково втягнутими кігтями. Ймовірно, він полював на птахів і дрібних ссавців, влаштовуючи на них засідку[1].

Череп Nimravus, знайдений в Північній Америці, був пробитий в області чола, отвір точно відповідав розмірам шаблеподібного ікла Eusmilus. Ця особа Nimravus, очевидно, пережила цю зустріч, оскільки рана мала ознаки загоєння. Інша скам'яніла рештка Nimravus з Небраски була описана в 1959 році палеонтологом Лореном Тухі й містить череп Nimravus з шабельними зубами, вбудованими в плечову кістку іншого Nimravus, що вказує на смертельний результат внутрішньовидового бою[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Palmer, D., ред. (1999). The Marshall Illustrated Encyclopedia of Dinosaurs and Prehistoric Animals. London: Marshall Editions. с. 222. ISBN 1-84028-152-9.
  2. The Dakota Badlands Used to Host Sabertoothed Pseudo-Cat Battles. Архів оригіналу за 30 січня 2021. Процитовано 25 квітня 2022.