Screaming Suicide

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Screaming Suicide
Сингл Metallica
з альбому 72 Seasons
Випущений 19 січня 2023
Жанр важкий метал
Мова англійська
Лейбл Blackened Recordings[d]
Хронологія синглів
Попередній
←
«Lux Æterna»
(2022)
«If Darkness Had a Son»
(2023)
Наступний
→
Музичне відео
«Screaming Suicide» на YouTube

«Screaming Suicide» (укр. Кричущий самогубець) — пісня американського рок-гурту Metallica, другий сингл з альбому 72 Seasons (2023)[1].

«Screaming Suicide» стала другим синглом з альбому Metallica 72 Seasons. Вона вийшла 19 січня 2023 року, після синглу «Lux Æterna», і так само стилістично нагадувала «стару» Metallica, хоча й була більш середньотемповою. Основною відмінністю пісні від попередньої творчості гурту був текст пісні, бо раніше Metallica не співала про самогубство настільки відверто. За словами Джеймса Гетфілда, він вирішив зачепити цю табуйовану тематику, щоб описати відчуття, які час від часу з'являються майже в кожної людини: «Зіткнутися з цим — це ніби говорити те, про що мовчать. Але якщо це людський досвід, ми повинні мати можливість про це говорити. Ви не самотні»[2][3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Metallica Discography: Screaming Suicide | Metallica.com. www.metallica.com (англ.). Процитовано 31 грудня 2023.
  2. Singer, Quentin. Metallica Stealth Release New Single & Video, “Screaming Suicide”. Forbes (англ.). Процитовано 31 грудня 2023.
  3. DiVita, Joe (20 січня 2023). Fans React to the Music + Message of Metallica's New Song 'Screaming Suicide'. Loudwire (англ.). Процитовано 31 грудня 2023.