Spit Out the Bone

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Spit Out the Bone
Сингл Metallica
з альбому Hardwired...To Self-Destruct
Випущений 14 листопада 2017
Жанр Треш-метал
Мова англійська
Лейбл Blackened Recordings[d]
Хронологія синглів
Попередній
←
«Now That We're Dead»
(2017)
«Lux Æterna»
(2022)
Наступний
→
Музичне відео
«Spit Out the Bone» на YouTube

«Spit Out the Bone» (укр. Виплюнь кість) — пісня американського рок-гурту Metallica, що вийшла 2017 року. П'ятий сингл з альбому Hardwired…To Self-Destruct.

«Spit Out the Bone» стала завершальною піснею з альбому рок-гурту Metallica Hardwired… to Self-Destruct. Назва «Виплюнь кість» запозичена з пісні «Passenger on the Menu» британського панк-рок-гурту GBH[en], в якій розповідається про авіакатастрофу 1972 року в Андах, де члени екіпажу були змушені їсти тіла загиблих, щоб вижити. Зміст пісні Metallica був дещо іншим. Джеймс Гетфілд хотів показати залежність людства від сучасних технологій, коли люди спілкуються один з одним мобільними телефонами: «Це позбавлення від людського елементу. Бо техніка набагато ефективніша… Ми хочемо, щоб все було швидше, ми хочемо зручності технологій. Але коли саме зручність переходить у залежність, і чи вона нам потрібна, бо інакше ми не знатимемо, що робити?» Пісня вийшла дуже довгою, містила багато частин та переходів, її структура нагадувала пісні хеві-металічних гуртів початку 1980-х років, на кшталт Mercyful Fate, і врешті решт її тривалість скоротили на декілька хвилин[1].

Як і на решту композицій з альбому, на неї було знято відеокліп. Режисер Філ Муччі, відомий співпрацею з Korn та Opeth, показав історію, яка відбувається у постапокаліптичному світі, де люди намагаються залишитися в живих, бо за ними полюють інопланетні кораблі[2].

«Spit Out the Bone» довго не виконувалася наживо. Альбом Hardwired… to Self-Destruct вийшов в листопаді 2016 року, а пісню вперше було зіграно на концерті майже за рік, 24 жовтня 2017 року в Лондоні[1]. 14 листопада 2017 року скорочена версія «Spit Out the Bone» (англ. Radio Edit) вийшла окремим синглом[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Blabbermouth (24 жовтня 2017). METALLICA Performs 'Spit Out The Bone' Live For First Time Ever (Video). BLABBERMOUTH.NET (англ.). Процитовано 31 грудня 2023.
  2. Leight, Elias (17 листопада 2016). See Metallica's Violent, Apocalyptic 'Spit Out the Bone' Video. Rolling Stone (амер.). Процитовано 31 грудня 2023.
  3. Metallica Discography: Spit Out the Bone (Radio Edit) | Metallica.com. www.metallica.com (англ.). Процитовано 31 грудня 2023.