Walther P22

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Walther P22

Walther P22 Target
Тип Самозарядний пістолет
Походження Німеччина
Історія виробництва
Виробник Walther
Характеристики
Вага 0.43, 0.48 г (Споряджений)
Довжина 159 мм
Довжина ствола 87 мм
Ширина 29 мм
Висота 114 мм

Калібр 0.22LR
Дія Вільний затвор
Темп вогню 40 (бойова скорострільність)
Дальність вогню
Ефективна 50 м
Максимальна 350
Система живлення коробчастий магазин на 10 патронів

Walther P22 у Вікісховищі

Walther P22німецький самозарядний пістолет фірми «Carl Walther Sportwaffen GmbH» 22 калібру. У виробництві з 2001 року. Виробником дана модель позиціюється як спортивно-тренувальна.

Корпус пістолета виконаний з ударостійких полімерів, ствол та кожух затвора стальні. Обладнаний курковим ударно-спусковим механізмом подвійної дії. Запобіжні пристрої включають механічний запобіжник, автоматичний запобіжник, блокуючий механізм при нещільно вставленому магазині, а також замок, що замикає затворну раму, перешкоджаючи стрільбі і розбиранню.

Модель P22 зовні нагадує більш ранню модель Walther P99, але приблизно на чверть довша. Пістолет укомплектований змінними прицілами та накладками на руків'я, що дозволяють підігнати зброю під руку стрільця. Крім основної моделі P22 Standart, також випускається в модифікації P22 Target (на американському ринку позначається як P22 — 5 "), що відрізняється формою та довжиною ствола (127 міліметрів проти 87 у стандартної моделі, вага без магазина 530 грамів проти 430 грамів у стандартної моделі). На основі стандартної моделі також випускаються травматичний та газовий пістолети.

Посилання[ред. | ред. код]