Ігойо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ігойо
Igollo
—  населений пункт  —
Вид
Вид
Уряд
 - Тип населений пункт / місцеве поселення (ісп. Localidad)
 - алькальд Нієвес Портійо Ечесарретта
Площа
 - Повна 11,1 км²
Висота над р.м. 35 м 
Населення
 - Усього 1,593
Часовий пояс UTC+1
43°25'41"N, 3°52'59"W
Мапа

Ігойо (ісп. Igollo) — населений пункт у складі муніципалітету Камарго автономної спільноти Кантабрія. Станом на 1 січня 2020 року в ньому проживало 1593 зареєстрованих мешканця. Розташоване на висоті 35 метрів над рівнем моря та за 3,6 км від муніципальної столиці Мурієдас. Межує на півночі з Сантандером і П'єлагосом, на півдні — з Еррерою і Камарго, на сході — з Касіседо і Еррерою, на заході — з П'єлагосом. Поштовий код 39608.

Райони[ред. | ред. код]

Складається з районів Ля-Бега, Абахо, Ель-Хуйо, Лас-Кантерас, Ель-Кабідо, Лас-Ескуелас, Ля-Еспрілья, Бохар, Ля-Бента, Ля-Іглесія та Лас-Тієндас.

Свята[ред. | ред. код]

  • 12 лютого свято Санта-Евлалії (покровителька Ігойо)[1]
  • 11 липня свято Святого Бенедикта (покровитель Ігойо)[2]
  • 24 вересня свято Ла Мерсед[3]

Історичні факти[ред. | ред. код]

В Ігойо знаходиться печера Ель Хуйо[4], місце великого наукового значення, оскільки воно містить важливу стратиграфію кантабрійського нижнього мадленського періоду, яка надала цікаві колекції предметів із каменю, кісток і рогів, а також важливу палеоекологічну та економічну інформацію. Печера містить плиту, схожу на вівтар, і кам'яну голову, наполовину людську, наполовину котячу, що є унікальною знахідкою у світі, віком 14 000 років, що дозволяє вважати її найдавнішим святилищем у світі.

Парафія Санта-Евлалія-де-Ігойо документально згадується в 1025 році, однак поточне будівництво датується кінцем XVII століття. Тут розміщено головний вівтар, створений приблизно у XVIII столітті, подібний до вівтаря Сан-Хуліан-де-Еррера. У Євангелії є вівтарний образ, який, за оцінками, походить зі скиту Нуестра Сеньйора-де-ла-Бега, датований приблизно 1650 роком і приписується Хуану де Тольнадо Еррері.

Також тут є каплиця Сан-Хосе, також звана як Ермітаж Ла-Мерсед, яка побудована в 1863 році, внесена до культурної спадщини Кантабрії в 2003 році.

Також його особняки розповідають про історію Ігойо, оскільки тут є архітектурний ансамбль, який складається з красивих будинків і належить видатним родинам XVII століття. Ці родини залишили свою спадщину в камені, оскільки кожен із цих будинків має різні герби, які прикрашають не лише різні будинки, але й Ігойо в цілому.

Культурний центр «Світанок» Ігойо

Культура[ред. | ред. код]

Культурний центр «Світанок» знаходиться в Ігойо, культурна асоціація, яка діє з 1974 року, управління якої пов'язане з церквою, а також багатофункціональний центр «Канал» площею 400 квадратних метрів, розташованих на одному поверсі будинку прямокутної форми.

Проводиться фестиваль Кармен де Ревійя[5].

Пагорб в Ігойо, де проходить вулиця Бохар (Bo Bojar)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. La Asociación de Vecinos Santa Eulalia organiza esta fiesta patronal de Igollo [1] (ісп.)
  2. Igollo celebra sus fiestas de San Benito del 9 al 11 de julio. [2] (ісп.)
  3. Igollo de Camargo conmemorará el domingo las Fiestas de la Merced [3] (ісп.)
  4. CUEVA DE EL JUYO [4] (ісп.)
  5. Програма урочистостей Revilla de Camargo Carmen 2022 [5]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Cantabria102municipios [6] (ісп.)
  • Igollo — Ayuntamiento de Camargo [7] (ісп.)
  • Igollo [8] (ісп.)

Посилання[ред. | ред. код]

  • El Tiempo en Igollo, Cantabria — 14 días [9] (ісп.)