Автобан A36 (Німеччина)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автобан A36
Bundesautobahn A36

А36 біля Гослара
Загальні дані
Країна Німеччина Німеччина
Мережа Автомагістраль в Німеччині
Номер A36
Землі Нижня Саксонія
Саксонія-Ангальт
Смуги чотири
Довжина 120,4 км
Напрямок північний захід-південний схід
початок Брауншвейг
кінець Бернбург
Дорожнє покриття асфальтобетон
З'єднання Брауншвейг — Бернбург
Міста Брауншвейг, Аббенроде, Бланкенбург, Ашерслебен, Бернбург
OpenStreetMap r22594  ·R

CMNS: Автобан A36 у Вікісховищі

Федеральний автобан A36 (A36, нім. Bundesautobahn 36[1])  — німецький автобан, який проходить від Брауншвейга в Нижній Саксонії до Бернбурга (Заале) в Саксонії-Ангальт.

Він був створений 1 січня 2019 року[2] з A395 (Брауншвейг — Фіненбург) і B6 (Фіненбург — Бернбург).

Маршрут[ред. | ред. код]

A36 поблизу Гослара на розв'язці автомагістралі Nordharz.

Брауншвейг–Фіненбург[ред. | ред. код]

Траса федеральної автомагістралі 36 починається на розв'язці автомагістралей Брауншвейг-Південь в Брауншвейгському районі Гайдберг-Мелвероде. Однак A 36 не пов'язана безпосередньо з розв'язкою з A39, а починається приблизно за 200 метрів після напіврозв'язки Брауншвейг-Мелвероде. Між ними дорога має чотири смуги, і обидві смуги напрямків структурно розділені, щоб створити враження автостради, але вона не позначена відповідними знаками

Фіненбург — Бернбург[ред. | ред. код]

Після кордону Саксонії-Ангальт A36 спочатку огинає Шіммервальд і веде за Аббенроде та Штапельбург через річку Ільзе повз Ільзенбург. Звідси відкривається особливо вражаючий вид на Брокен, найвищу гору в горах Гарц, тому завод Brockenblick PWC був названий на її честь. A 36 продовжується через північно-східну передову частину Гарца до Вернігероде і безпосередньо досягає вражаючого замку Регенштайн поблизу Бланкенбурга. Нарешті автобан пролягає повз гори Гарслебен і природний заповідник Штайнгольц до Кведлінбурга, повз Боде та Ашерслебен і після загальної відстані 119 кілометрів на захід від Бернбурга (Заале) досягає автобану 14 і федеральної траси 6.

Історія[ред. | ред. код]

Ще до того, як у 2019 році перепрофілювали сьогоднішню A36, будівництво автомагістралі з таким же номером було заплановано у 20 столітті та відхилено у 1980-х роках. Завдяки своєму порівнянному маршруту відкинутий план A36 проходив на захід від Бад-Гарцбурга на північному краю гір Гарц. Побудована автомагістраль на схід від нього — сьогоднішня A36 — успадкувала свій номер від відкинутого плану.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Im neuen Jahr wird B6 zur Nordharz-Autobahn A36 bei mdr.de, abgerufen am 15. Februar 2019.
  2. Bundesstraße 6 wird zur Autobahn 36. www.volksstimme.de. 13 вересня 2018.