Автомагістраль А140 (Франція)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автомагістраль А140
фр. Autoroute A140

A140 поблизу Мо
Загальні дані
Країна  Франція
Мережа автодорога Франціїd
Номер A140
Довжина 12 км
Дорожнє покриття асфальтобетон
OpenStreetMap 7383 ·R (Сена і Марна)

CMNS: Автомагістраль А140 у Вікісховищі

Автомагістраль A140 з'єднує A4 на захід від Мо з березня 2006 року. Раніше вона сягала до південного в'їзду в Мо. Довжина цього шосе становить 12 км. У майбутньому планується, що ця автомагістраль буде виходити з Мелуна до Санліса, але цей проект не стоїть на порядку денному.

Історія[ред. | ред. код]

Ця автомагістраль у 1980-х роках починалася від розв’язки з автострадою А4 до південного в’їзду в Мо, у напрямку до центру міста. Але з 2000 року, через затори в Мо, мер міста вирішив створити об’їзну дорогу Мо, щоб уникнути їх, і заборонити використовувати її вантажівкам понад 3,5 тони, щоб вони більше не проїжджали містом. ; є небезпечний спуск більше двох кілометрів, тому створено об’їзну дорогу.

Будівництво магістралі розпочато у 2004 році. Спочатку було споруджено майже вісім кілометрів, з яких, як пріоритет, віадук Марни довжиною два кілометри, один із найбільших віадуків у Франції ; робота тривала десять місяців. У вересні 2006 року автомагістраль була урочисто відкрита президентом регіональної ради Іль-де-Франс.

Чутливі місця[ред. | ред. код]

У бік автомагістралі А4 щодня, крім вихідних у напрямку Парижа, на початку автомагістралі іноді бувають затори. Віадук Марни обмежений до 90 км/ч під час шторму.

Посилання[ред. | ред. код]