Баронська корона

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Баронська корона
Деталі

Баронська корона — геральдична рангова корона, яка починаючи з XV століття символізувала титулбарона або фрайгера.

Баронська корона у Німеччині, Австрії, Росії та Польщі — це золотий обруч, прикрашений дорогоцінними каменями, із дванадцятьма зубцями з перлинами, сім із яких видно. До 1806 року в Священній Римській імперії німецької нації використовувалася «стара форма» корони з п'ятьма намистинами та ниткою намистин[1].

Французька баронська корона, яка також поширена в Росії та Італії, являє собою золотий обруч без шипів, оточений кількома нитками перлів. Корона шведського барона має вісім перлин, на яких посередині та з боків лежать ще три перлини.

Галерея[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Theodor Ilgen, Erich Gritzner, Ferdinand Friedensburg: Grundriss der Geschichtswissenschaft zur Einführung in das Studium der Deutschen Geschichte des Mittelalters und der Neuzeit. Band 1 Abteilung 4 … Heraldik … 1912 — S. 96, 5. Rangkronen — У 1912 році, коли була написана ця книга, дворянство і геральдичні канцелярії ще існували. Однак геральдичні служби не могли реально запобігти частим зловживанням короною баронського рангу. Традиції в родинах досі призводять до дивовижної дезінформації.