Башта Falcon

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Falconангл. «Сокіл») - низькопрофільна башта (турельосновного бойового танку, розроблена King Abdullah II Design та Development Bureau у Йорданії, за технічної підтримки ПАР[1][2].

Оснащена системою автозаряджання і пристосована під гладкоствольну гармату RUAG Defense Systems L30 120 мм, башта призначена для йорданських Challenger 1 та інших основних бойових танків. Завдяки системі дистанційного керування баштою, з'явилася можливість розмістити весь екіпаж усередині корпусу, це робить танк менш помітним, а також допомагає краще захистити екіпаж. Башта Falcon вперше показана у 2003. Платформою для цієї башти став йорданський основний бойовий танк Al Hussein (Challenger 1). Також на озброєнні йорданської армії є танки Tariq (Centurion), M60A3 та Khalid (Chieftain), які можуть бути оснащені баштою Falcon. Також ця башта пропонується на експорт.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Falcon. Архів оригіналу за 4 лютого 2016. Процитовано 10 лютого 2016.
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 24 лютого 2016. Процитовано 10 лютого 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Див. також[ред. | ред. код]