Втрачений символ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Втрачений символ (роман))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Втрачений символ»
Обкладинка українського видання
Автор Ден Браун
Назва мовою оригіналу The Lost Symbol
Країна США США
Мова англійська
Серія Роберт Ленгдон
Жанр детектив
Видавництво Україна Україна  — Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля"
США США  — Donald M. Grant
Видано 2009
Видано українською 2009
Перекладач(і) Володимир Горбатько
Тип носія друк (оправа)
Попередній твір Код да Вінчі
Наступний твір Інферно

«Втрачений символ» (англ. The Lost Symbol) — роман Дена Брауна, що вийшов у 2009 році. Дія книги розгортається у Вашингтоні після подій, зображених у «Коді да Вінчі». Роман видано більш ніж 6-мільйонним тиражем англійською мовою, з них більше 1,5 мільйона екземплярів були куплені в перший день. Як і у «Коді да Вінчі» головним персонажем роману є Роберт Ленгдон.

Анотація[ред. | ред. код]

На запрошення давнього друга, масона Пітера Соломона, професор Роберт Ленґдон приїздить до Вашинґтона і... потрапляє в пастку до невідомого злочинця. Пітер безслідно зник, а в обмін на його життя незнайомець вимагає розшифрувати загадкові символи масонів і відкрити таємницю самого Бога. На межі життя та смерті Ленґдон розгадує цей секрет. Але чи потрібно людям знати його?

Сюжет[ред. | ред. код]

Сюжет роману розгортається протягом 12 годин у Вашингтоні, фокусуючись на масонстві.

Роберт Ленгдон запрошений для того, щоб прочитати лекцію в Національній залі статуй Капітолію своїм наставником, масоном 33-й ступеня Пітером Соломоном, який очолює Смітсонівський інститут. Соломон також просить його, щоб він приніс маленький згорток, який він довірив Ленгдону на зберігання кількома роками раніше. Коли Ленгдон приїжджає до Капітолію, він чує крики, що виходять з Ротонди. Раніше він отримав телефонний дзвінок від людини, як він вважав, що працює у офісі Соломона. Прибігши на крики, він знаходить у центрі зали відсічену праву руку, встановлену на дерев'яній основі. На руці — татуювання на кожному пальці, і Ленгдон визнає в ній символічну «Руку Містерій», яка, мабуть, вказує прямо на фреску «Апофеоз Вашингтона» на внутрішній стороні купола Капітолію. Помічаючи каблучку Пітера на одному з пальців руки, Ленгдон розуміє, що це — рука його викраденого друга, і з отриманого повідомлення він усвідомлює, що викрадач хоче, щоб він знайшов дві піраміди, які, як вірять масони, приховані десь під землею у Вашингтоні, і розшифрував Втрачене Слово, необхідне для завершення справи, початої викрадачем.

Переклади українською[ред. | ред. код]

Українською мовою роман вийшов того ж року у харківському видавництві «Клуб сімейного дозвілля», переклад Володимира Горбатька.

Посилання[ред. | ред. код]