Вулиця Кохання (Харків)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вулиця Кохання
Харків
Місцевість Немишля
Район Немишлянський
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
Мапа

Вулиця Кохання — назва вулиці на території сучасного міста Харкова, Немишля, Немишлянський район.

Загальні відомості[ред. | ред. код]

Згідно з деякими припущеннями, назва вулиці дісталося ще до того, як Немишля стала частиною міста, в XIX столітті. Зараз на цьому місці приватний сектор, а сама вулиця починається від перетину з вулицею Краснодарською (на відстані 0,5 км на захід від перехрестя з проспектом Тракторобудівників) та спускається вниз — до річки Немишля, виходячи на Пулковську набережну[1]. Довжина вулиці становить порядка 200 м. У місці її злиття з набережної починається довгий[2] пішохідний міст через заболочену Немишлю, який закінчується на іншому березі річки вулицею Квітковою[3].

Біля будинку номер 7 до вулиці примикає однойменний провулок (провулок Кохання). Він з'єднує вулицю з паралельними їй Офіцерським та Калінінградським провулком[4].

Додаткові відомості[ред. | ред. код]

  • Є версія, що вулицю так назвав поміщик в XIX столітті. Причиною тому послужила його любов до якоїсь персони, яка проживала в ту пору на цій вулиці.
  • Правий берег Немишлі в місці розташування вулиці достатньо крутий, тому вона має велику різницю у висотах між своїм початком та кінцем.
  • Пішохідний міст через річку, що з'єднує північну та південну частини Немишлі, є єдиним мостом в радіусі кількох сотень метрів, по якому можна перебратися з одного берега річки на інший. Найближчий міст знаходиться в 500 м на схід — автомобільний міст по просп. Тракторобудівників. Ще один міст (також автомобільний) знаходиться майже в кілометрі на захід — кінець вул. Червона Поляна.
  • Найближчі станції метро — «Палац Спорту» та «Армійська» (знаходяться приблизно на рівновіддаленій відстані в 1,5-2 км).

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Карті Google. Архів оригіналу за 30 грудня 2013. Процитовано 13 липня 2014.
  2. Длина моста составляет более ста метров
  3. Карті Google
  4. Карті Google. Архів оригіналу за 30 грудня 2013. Процитовано 13 липня 2014.