Вулиця Тараса Шевченка (Малин)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вулиця Шевченка
Малин
Назва на честьТараса Шевченка
Загальні відомості
поштові індекси11603
Транспорт
Маршрутні таксі2, 15
Рухдвобічний
Покриттяасфальт
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMapпошук у Nominatim
Мапа

Ву́лиця Тар́аса Шевч́енка — одна з центральних вулиць Малина (центр Малинської міської громади Коростенського району Житомирської області). Починається від центральної Соборної площі, закінчується в районі старого міського кладовища. Названа на честь українського поета та художника Тараса Шевченка 1922 року.

Прилучаються: вулиця Винниченка, 1-й провулок Шевченка, вулиця 10 окремої гірсько-штурмової бригади, провулки 2-й Шевченка, Кузьми Скрябіна, Героїв Крут, вулиця Бондарик, провулки 1-й, 2-й Грищенка, вулиця Вайсера.

На розі з вулицею 10 окремої гірсько-штурмової бригади, перед школою № 3, встановлено погруддя Тараса Шевченка. Потім вулиця пролягає через історичну місцевість Михайлівка, яка дістала назву на честь Михайла Миклухи — брата видатного антрополога Миколи Миклухи-Маклая, який мешкав тут у XIX столітті та володів цією частиною міста.[1] Частина міста на захід від старого міського кладовища, ліворуч вулиці Шевченка, має старовинну назву Рудня: є згадка про те, що тут колись видобували руду, з якої плавили залізо для господарських потреб.[1]

Об'єкти

[ред. | ред. код]
  • № 1-а — Малинський міський центр зайнятості
  • № 1-б — Прокуратура Малинського району

Виноски

[ред. | ред. код]
  1. а б Топоніми Малина [Архівовано 18 жовтня 2012 у Wayback Machine.] на Інтернетному сайті Мій Малин [Архівовано 17 серпня 2012 у Wayback Machine.] // (праця Є. ГРИЩЕНКА)

Джерела та посилання

[ред. | ред. код]