Відносини між Алжиром і Польщею

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Відносини між Алжиром і Польщею
Алжир
Алжир
Польща
Польща

Відносини між Алжиром і Польщею відносяться до двосторонніх, дипломатичних і культурних відносин між Алжирською Народною Демократичною Республікою і Польською Республікою.

Презентація

[ред. | ред. код]

Дві країни мають історичні зв'язки, що сягають подібності боротьби за свободу поляків та алжирців від іноземних завойовників, і вона мала значний вплив, який сягає донині.

Офіційні відносини

[ред. | ред. код]

Польща має посольство в Алжирі, а Алжир представлений у Польщі через своє посольство в Варшаві.

Історичні відносини

[ред. | ред. код]

Поряд із довгою історичною боротьбою в'єтнамців проти іноземного панування, свідками якої була більшість алжирських військ під час Війни в Індокитаї; Польська боротьба за свободу була натхненна іншим великим натхненням алжирців усіх алжирських еліт, які здобули освіту в Європі і які виступали проти французького колоніалізму, що потім спровокував Алжирську війну 1954 року.

Як повідомляється, Фронт національного визволення перебував під впливом боротьби Польщі проти нацистської Німеччини, а також Радянського Союзу протягом Другої світової війни.

Італо-алжирський фільм Битва за Алжир був популярним серед поляків у 1960-х роках і надихнув наступний рух Солідарність, який передбачав крах комуністичного режиму навколо Східна Європа.

Сучасні відносини

[ред. | ред. код]
Посольство Алжиру у Варшаві

Польща та Алжир підтримують значні відносини у світі бізнесу[1] У 2016 році Польща та Алжир скасували візовий режим для власників дипломатичних паспортів.[2]

Міністр закордонних справ Польщі відвідав Алжир у 2017 році для посилення торгівлі та співпраці між двома країнами[3][4]. Міністр Алжиру Мустафа Гітуні також зміцнює енергетичну співпрацю з Польщею[5].

Алжир вважає Польщу важливим партнером у Європі[6].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. ПОЛЬЩА І АЛЖИР – СИЛЬНІ ПАРТНЕРИ У БІЗНЕСІ. Ageron.pl. Архів [http: //ageron.pl/en/projects/poland-and-algeria-strong-partners-in-business / оригіналу] за 17 травня 2021. Процитовано 3 березня 2022.
  2. Польща та Алжир скасовують візи для власників дипломатичних паспортів. Mfa.gov.pl. Архів оригіналу за 19 квітня 2018. Процитовано 23 березня 2019 р..
  3. польський FM відвідує Алжир, Туніс. Радіо Польща. 25 листопада 2017. Архів оригіналу за 15 січня 2018. Процитовано 24 грудня 2021.
  4. Фарід, Булабель (25 листопада 2017 року). МЗС Польщі здійснює дводенний візит до Алжиру: «Польща вважає Алжир стратегічним партнером з чудовими перспективами в Африці та арабському світі». 25.11.2017. Algerianembassy.ug. Архів оригіналу за 16 січня 2018. Процитовано 23 березня 2019 року.
  5. АЛЖИР: ГУІТУНІ ЗАПРОШУЄ ПОЛЬЩУ І ТУРЕЧЧИНУ ПОШИРИТИ СПІВРОБІТНИЦТВО З АЛЖИРОМ. Emerging-africa.org. 28 серпня 2017.[недоступне посилання]
  6. Алжир, «важливий» партнер для Польщі. Algerianembassy.org.[недоступне посилання]

Посилання

[ред. | ред. код]