Вікіпедія:Запити на арбітраж/Розблокування користувача Pavlo1

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
  • Позивач: Basio, antanana

Суть позову[ред. код]

19 січня 2016 адміністратор Максим Підліснюк заблокував користувача Pavlo1 за систематичні порушення ВП:НО на 7 днів. При блокуванні був конфлікт інтересів, на що вказав користувач yakudza. Після цього адміністратор Максим Підліснюк розблокував користувача Pavlo1 і звернувся до адміністраторів з проханням про перегляд його блокування. Адміністратор Aced заблокував користувача на 7 днів без консенсусу, хоча прохання можна зрозуміти як розгляд консенсусом. На прохання переглянути термін блокування не відреагував.

Позовні вимоги[ред. код]

Блокування було здійснено з порушенням п.6.2.4.2.9 ВП:ПБ, який однозначно рекомендує блокувати зареєстрованих користувачів за порушення ВП:НО на термін не більше 3 днів. Посилання Максима Підліснюка на можливість блокування за таке порушення на більший не підкріплене пунктами правил блокування. Навіть посилання на надмірну брутальність у обговореннях, що можна вважати підривом нормального функціонування Вікіпедії (а це спірне, бо більшість образ були зроблені у ході гострих дискусій) відноситься до неочевидних блокувань і повинно бути зроблене консенсусом або по певній процедурі (п.6.6 ВП:ПБ). Цього не було зроблено.

Прошу розглянути можливість розблокувати користувача відповідно до п.7.2 ВП:ПБ. --Basio (обговорення) 09:22, 20 січня 2016 (UTC)[відповісти]

Самовідвід[ред. код]

Заявляю про свій самовідвід при розгляді справи, оскільки я брав участь у блокувані. --Максим Підліснюк (обговорення) 10:40, 20 січня 2016 (UTC)[відповісти]

Рішення[ред. код]

Арбітражний комітет, розглянувши позов № 64 про перегляд блокування користувача Pavlo1 та провівши розгляд за прискореною процедурою, ВИРІШИВ:

  • Скоротити термін блокування Pavlo1 до двох діб

Голосування арбітрів щодо прийняття проекту рішення[ред. код]

Підсумок: рішення прийнято. --Lystopad (обговорення) 13:25, 21 січня 2016 (UTC)[відповісти]