Герб Дуранго

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб штату Дуранго
Герб штату Нуево-Леон
Версії
Різновид герба із пальмовими гілками
Деталі
Носій Дуранго
Затверджений Між 1988 і 1991 роками
Корона Іспанська королівська корона
Інші елементи картуш

Герб вільної та суверенної держави Дуранго — герб мексиканського штату Дуранго.

Герб має такі елементи: коричневий дуб, з рясним листям яскраво-зеленого кольору; два вовки, що біжать, на синьому фоні; дві зелені дубові гілки з жолудями з обох боків щита, які з'єднані своїми стеблами з червоним бантом внизу. Герб натхненний гербом баскської провінції Біскайя, Іспанія.

Композиція має бронзово-коричневий картуш; у верхній частині щита — королівська золота корона з синіми каменями у вертикальних дугах і ромбоподібними каменями в основі, вони інкрустовані і чергуються червоним і синім кольорами, всередині корони — яскраво-червона підкладка. Корона представляє короля Іспанії.

Символіка

[ред. | ред. код]
  • Дуб, «Символ Свободи», має природні кольори: стовбур і гілки коричневого кольору, яскраво-зелене густе листя на верхівці, коріння якого відривається від землі.
  • Два вовки, що біжать, як символ «Панування», розміщені один над одним у різних площинах, оскільки той, що йде у верхній частині стовбура, знаходиться позаду, а той, що йде в нижній частині, - спереду; колір вовків повинен бути світло-коричневим, з жовтуватими і сіруватими тонами, тобто їх природного забарвлення, кожна тварина несе біле ягня зі слідами крові, які проростають від того, що вони впилися зубами в свою здобич.
  • Поле блакитне, схоже на небо над Дуранго ясного і чудового ранку.
  • Дві зелені пальмові гілки у вигляді гірлянди з правого та лівого боків щита, з червоною стрічкою внизу обох стебел, з якими він з'єднується.
  • Картуш щита має бути коричневого кольору.
  • Королівська корона, що прикрашає щит у верхній частині, повинна бути золотою, інкрустована синім камінням у вертикальних дугах і з інкрустованими в основі ромбовидними каменями, що чергуються синім і червоним, внутрішня підкладка корони повинна бути яскраво-червоного кольору, того ж відтінку, що й стрічка долонь.
  • У верхній частині корона завершується сферою, яка представляє земну кулю з американським континентом попереду; з сфери виходить латинський хрест, що є завершальною прикрасою корони[1].

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Durango (Mexico). www.crwflags.com. Процитовано 8 червня 2024.
Герби федеративних одиниць Мексики

Агуаскальєнтес

Веракрус

Герреро

Гуанахуато

Дуранго

Ідальго

Кампече

Керетаро

Кінтана-
Роо

Коауїла

Коліма

Мехіко

Мічоакан

Морелос

Наярит

Нижня
Каліфорнія

Південна
Нижня
Каліфорнія

Нуево-
Леон

Оахака

Пуебла

Сакатекас

Сан-Луїс-
Потосі

Сіналоа

Сонора

Табаско

Тамауліпас

Тласкала

Федеральний
округ

Халіско

Чіапас

Чіуауа

Юкатан