Герб Керетаро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб штату Керетаро
Герб штату Керетаро
Версії
Деталі
Носій Керетаро
Затверджений 27 грудня 1979 року
Нашоломник Герб Мексики
Щит Щит перетято та напіврозтято. Перше пурпурове поле містить затемнене золоте сонце, увінчане золотим хрестом в присутності двох срібних зірок у верхніх кутах. У другому полі апостол у військовому одязі на білому коні з мечем і прапором. У третьому полі виноградна лоза з виноградом і п'ять колосків пшениці.
Щитотримачі Прапори Мексики
Основа Дубова і лаврова гілки
Інші елементи Символи війни, такі як гармати та кулі, пучки стріл

Герб штату Керетаро — герб Мексиканського штату Керетаро.

Герб є зображенням легенди про завоювання Мексики. За деякими літописцями того часу, коли іспанці вели битву проти корінних жителів Мезоамерики, відбулося повне затемнення сонця. Під час астрономічного явища з'явився святий покровитель Іспанії Сантьяго-ель-Майор, також відомий як Сантьяго Матаморос, і Святий Хрест.

Історія

[ред. | ред. код]
Щит віце-королівства Сантьяго де Керетаро з королівським гербом у клейноді за часів правління Карла III

1665 року герб був подарований іспанською короною місту Керетаро, а пізніше 29 вересня 1712 року він був затверджений короною. Герб був змінений мешканцями міста через кілька років після здобуття Мексикою незалежності.

1979 року був прийнятий Декрет, який встановив нові характеристики герба, а 2015 року набув чинності «Закон про герб, прапор і гімн Керетаро», який регулює зовнішній вигляд герба і затвердив офіційне затвердження прапора Керетаро.[1]

Щит перетято та напіврозтято. Перше пурпурове поле містить затемнене золоте сонце, увінчане золотим хрестом в присутності двох срібних зірок у верхніх кутах. Це поле представляє затемнення, під час якого з'явилися і апостол, і хрест. У нижньому лівому полі розміщено зображення апостола, одягненого у військовий одяг і сидячого на білому коні. В одній руці апостол тримає меч, а в іншій — штандарт іспанської королівської влади. У правому нижньому полі зображено виноградну лозу з виноградом і п'ять колосків пшениці, що символізують родючість землі Керетаро.

Пізніше були додані герб і прапори Мексики, як символ інтеграції Керетаро в Мексиканську федерацію. Символи війни, такі як гармати, кулі та пучки стріл, були додані до нижньої частини щита, нагадуючи про важливість Керетаро у військовій історії Мексики, особливо в опорі Другій мексиканській імперії.[2]

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. Escudo de Querétaro: Historia y Significado. lifeder. Процитовано 20 de noviembre de 20183.
  2. Querétaro. Escudo. Enciclopedia de los municipios y delegaciones de México. Архів оригіналу за 4 de octubre de 2013. Процитовано 23 de septiembre de 2013.
Герби федеративних одиниць Мексики

Агуаскальєнтес

Веракрус

Герреро

Гуанахуато

Дуранго

Ідальго

Кампече

Керетаро

Кінтана-
Роо

Коауїла

Коліма

Мехіко

Мічоакан

Морелос

Наярит

Нижня
Каліфорнія

Південна
Нижня
Каліфорнія

Нуево-
Леон

Оахака

Пуебла

Сакатекас

Сан-Луїс-
Потосі

Сіналоа

Сонора

Табаско

Тамауліпас

Тласкала

Федеральний
округ

Халіско

Чіапас

Чіуауа

Юкатан