Герб Нижньої Каліфорнії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб штату Нижня Каліфорнія
Герб штату Нижня Каліфорнія
Деталі
Носій Нижня Каліфорнія
Затверджений 27 вересня 1956 року
Нашоломник Золоте сонце з державним девізом
Щит Щит у золотій рамі. У верхній частині - два торси людських фігур, жіночої та чоловічої, з'єднаних руками (ліва рука чоловіка і права рука жінки), які тримають промені сонячного світла; ліва рука жінки тримає мірну колбу і косинець, права рука чоловіка - книгу. На задньому плані герба - набір пейзажів та елементів, що складається з посівного поля, представленого борознами та стилізованими рослинами, гірського хребта, шестерні на передньому плані та фабрики в повній активності на задньому плані; під цим набором - пустеля, а під нею - зображення річки Колорадо. Перед усім цим - монах-місіонер з піднятими руками.
Щитотримачі Дві зелені рибки
Девіз Trabajo y justicia social (Праця та соціальна справедливість)

Герб вільного і суверенного штату Нижня Каліфорнія — представницький державний символ штату.

Історія

[ред. | ред. код]

16 січня 1952 року указ, затверджений президентом Мігелем Алеманом, був опублікований в «Офіційному віснику федерації», який визнав Нижню Каліфорнію 29-м штатом Мексиканської Республіки.

16 серпня 1953 року була оприлюднена Політична конституція вільного і суверенного штату Баха Каліфорнія.

16 лютого 1956 року губернатор Брауліо Мальдонадо Сандес оголосив конкурс на дизайн герба Нижньої Каліфорнії.

Переможцем став Армандо Дельбуа.

Правова база

[ред. | ред. код]
«Державний Прапор, Державний Гімн і Державний Герб є обов'язковими символами на всій території держави, але держава має також власний герб. Не може бути інших прапорів, гімнів чи гербів офіційного характеру. Використання державних символів регулюється положеннями федеральних законів».
— Політична конституція вільного і суверенного штату Нижня Каліфорнія, глава III, стаття 6.

Опис і символізм

[ред. | ред. код]

Сонце, символ світла і невичерпне джерело енергії, тепла і життя, всередині фігури Сонця — легенда «Праця і соціальна справедливість», яка була одним з постулатів Мексиканської революції.

На чолі та по обидва боки — два торси людських фігур, жіночий та чоловічий, з'єднані в центрі руками, з яких виходять промені світла, що символізують енергію.

В іншій руці чоловік тримає книгу, що символізує культуру, в той час як жінка тримає пробірку, що символізує хімію, кут, що символізує інженерію і палицю Асклепія, що символізує медицину. Все це виражає інтелектуальну працю та науку, об'єднані для створення творчої сили.

В одному кінці середньої частини зображено посівне поле, представлене борознами та стилізованими рослинами, що нагадують про сільське господарство як символ держави. На горизонті — гірський хребет, що нагадує про географію держави та її корисні копалини. На іншому кінці середньої частини на передньому плані зображено шестерню, а на задньому плані — фабрику, що працює. Загалом середня частина герба символізує сільськогосподарську, промислову та гірничодобувну діяльність, що здійснюється в державі.

Унизу ви можете побачити пустелю та річку Колорадо, що впадає в море Кортеса або Каліфорнійську затоку, звідки постає постать монаха-місіонера, одного з багатьох, хто колонізував регіон, вони обробляли землю і приносили світло Євангелія до душ перших мешканців краю, монах-місіонер споглядає свою працю з розпростертими обіймами. Постать символізує місіонерське походження Нижньої Каліфорнії та їхню любов до землі та людства.

З боків і з моря виходять дві стилізовані хвилі, які переплітають герб, між хвилями — дві риби, що в сукупності символізують два береги держави.

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
Герби федеративних одиниць Мексики

Агуаскальєнтес

Веракрус

Герреро

Гуанахуато

Дуранго

Ідальго

Кампече

Керетаро

Кінтана-
Роо

Коауїла

Коліма

Мехіко

Мічоакан

Морелос

Наярит

Нижня
Каліфорнія

Південна
Нижня
Каліфорнія

Нуево-
Леон

Оахака

Пуебла

Сакатекас

Сан-Луїс-
Потосі

Сіналоа

Сонора

Табаско

Тамауліпас

Тласкала

Федеральний
округ

Халіско

Чіапас

Чіуауа

Юкатан