Герб Клина

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Клина
Деталі
Носій Клин (місто)
Затверджений 30 березня 2007

Міський округ Клин Московської області Росії має власний герб та прапор, які є офіційними символами міста.

Історія[ред. | ред. код]

Перша версія міського герба була ухвалена 20 серпня 1781 року, згодом 16 березня 1883 року було прийнято новий герб, третя версія 25 листопада 1998 року, врешті сучасний варіант герба ухвалено 30 березня 2007 року.

Опис[ред. | ред. код]

У срібному полі листоноша у червленій сорочці, зеленій опанчі та чорному капелюху та чоботях, заносить правою рукою нагайку на чорному коні з щолотим сідлом та збруєю. Герб міського поселення розроблений на основі історичного герба повітового міста Клин який було ухвалено 16 березня 1883 року. Розвитком міста було визначено що протягом століть місто було важливим стратегічним пунктом на шляху з Москви у Великий Новгород, зокрема у місті був розвинутий поштовий промисел. Статусна корона вказує на місто як колишню столицю удільного князівства – вотчину тверського князя Костянтиина Михайловича (1306 – близько 1346) та його синів. Золото – символ багатства, стабільності, поваги та сонячного тепла. Срібло – символ чистоти, досконалості, мира та взаєморозуміння. Червоний колір – символ мужності, сили праці, краси та свята. Зелений колір – символ природи, молодості, здоров’я, життєвого росту. Чорний колір – символ мудрості, скромності, вічності буття. [1]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Герб міста Клин цікавий тим, що на ньому зображений мирний вершник – листоноша, який є єдиним мирним вершником на гербах російських міст. Також його унікальність полягає в тому, що на гербовому полі присутні два вершника – крім листоноші у полі присутній Георгій-Переможець – символ Москви. [2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 14 липня 2014. Процитовано 15 липня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 14 липня 2014. Процитовано 15 липня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)