Глоба Євген Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Євген Глоба
Глоба Євген Олександрович
 Молодший сержант
Загальна інформація
Народження 1998(1998)
с. Боровківка, Верхньодніпровський район (з 2020 року - Кам'янського району), Дніпропетровська область, Україна
Смерть 29 червня 2023(2023-06-29)
поблизу села Чуйківка Дружбівської міської громади Шосткинського району на Сумщині
(загинув у бою)
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС Сухопутні війська
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Герой України

Євген Олександрович Глоба — молодший сержант Збройних сил України, відзначився у ході російського вторгнення в Україну, учасник російсько-української війни, Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Життєпис[ред. | ред. код]

Євген Глоба народився 1998 року. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну був мобілізований та перебував на передовій. Проходив військову службу на посаді командира групи спеціальної розвідки з військових частин. Обіймав посаду командира 5-тої групи спеціальної розвідки роти спеціальної розвідки. Загинув 29 червня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Чуйківка Дружбівської міської громади Шосткинського району на Сумщині, виявивши стійкість та мужність, справжній Героїзм, загинув молодший сержант. Чин прощання із загиблим відбувся 2 липня 2023 року в селі Боровківка Верхньодніпровської міської територіальної громади Кам'янського району на Дніпропетровщині. Поховали Євгена Глобу на сільському кладовищі[1][2][3].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (29 вересня 2023, посмертно) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Руденко, Ірина (2 липня 2023). Євген Глоба і Віктор Лященко. Дніпропетровщина втратила у війні з Росією двох бійців. https://suspilne.media (укр) . Суспільне Новини. Процитовано 25 жовтня 2023.
  2. На Сумщині загинув Захисник з Кам’янського району. Кstati+ (укр.). Процитовано 25 жовтня 2023.
  3. Прощання та панахида за загиблим воїном ГЛОБА Євгеном Олександровичем. vdn.otg.dp.gov.ua (ua) . Процитовано 25 жовтня 2023.

Джерела[ред. | ред. код]