Гічкок (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гічкок
Hitchcock
Жанр Біографічний, Драма
Режисер Саша Джервасі
Продюсер Айвен Рейтмен
Том Поллок
Джо Медьяк
Алан Барнетт
Сценарист Джон Дж. МакЛафлін
На основі Alfred Hitchcock and the Making of Psychod
У головних
ролях
Ентоні Гопкінс
Гелен Міррен
Скарлетт Йоганссон
Тоні Коллетт
Денні Г'юстон
Джессіка Біл
Джеймс Д'Арсі
Майкл Вінкотт
Оператор Джефф Кроненвет
Композитор Денні Ельфман
Монтаж Памела Мартін
Кінокомпанія The Montecito Picture Company
Cold Spring Pictures
Дистриб'ютор Fox Searchlight Pictures
Тривалість 98 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2012
Дата виходу США 14 грудня 2012
Україна 21 лютого 2013
IMDb ID 0975645
hitchcockthemovie.com

Гічкок (англ. Hitchcock) — американський біографічний драма-фільм 2012 року, режисера Саші Джервасі, знятий на основі книги "Альфред Гічкок і створення «Психо» (Alfred Hitchcock and the Making of Psycho) американського письменника Стівена Ребелло (Stephen Rebello). Фільм розповідає про історію створення одного з найзнаменитіших творінь Альфреда Гічкока — фільму «Психо» (1960), неоднозначного трилера, який згодом став одним з найвідоміших і найвпливовіших робіт в кар'єрі режисера. В ролі Хічкока знамений британський актор Ентоні Гопкінс, його дружину Елму Ревілл зіграла Гелен Міррен.

Фільм отримав номінацію на премію Оскар за найкращий грим. Гічкок вийшов в прокат в США 14 грудня 2012, в Україні з 21 лютого 2013.

Опис[ред. | ред. код]

Легендарний майстер екранізації жахів на великих екранах, неповторний Альфред Гічкок на піку своєї популярності в режисерській індустрії вирішив зняти новий фільм. А все почалося з роману «Психоз» авторства Роберта Блоха, який Гічкок захотів екранізувати. Хоч ім'я Гічкока вже було досить відомим у кіноіндустрії, а багато керівників відомих голлівудських компаній рахувалися з його думкою, але ніхто просто не захотів фінансувати його новий сценарій. Від нього відмовилися, оскільки визнали за провальний проект, який не принесе ні захоплених відгуків критиків, ні очікуваного прибутку.

Хічкоку дали зрозуміти, що ніхто зовсім не зацікавлений у фінансуванні екранізації роману «Психоз». Після цього він вирішив сам зайнятися його фінансуванням. Але поступово його щасливе життя дає тріщину, дружина час від часу закочує скандали, адже вони вже заклали будинок, невідомо ще, вигорить чи ідея Альфреда з новим фільмом чи ні. Але разом з тим, гряде завершення роботи над новим дітищем Гічкока, яке він ось-ось повинен представити світу. Якщо він був правий, то світова слава режисера спалахне з новою силою, а товстосуми пошкодують, що не прислухалися до нього раніше.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]