Двостороннє дзеркало (фільм, 1958)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Двостороннє дзеркало
фр. Le Miroir à deux faces
Жанр драматичний фільм
Режисер Андре Каятт
Продюсер Генрі Датчмайстер, Ален Пуаре, Робер Сюссфельд
Сценарист Андре Каятт
Жерар Урі
У головних
ролях
Мішель Морган
Бурвіль
Жерар Урі
Іван Десни[sv]
Оператор Крістіан Матра
Композитор Луїгі[fr]
Кінокомпанія Paris Union Films
Franco London Films
Gaumont
C.E.I Incom
S.P.A
Дистриб'ютор Gaumont
Тривалість 96
Мова французька
Країна Франція Франція
Рік 1958
Кошторис
Касові збори
IMDb ID 0051933
Рейтинг IMDb: 6.6/10 stars

«Двостороннє дзеркало» (фр. Le Miroir à deux faces) — французький драматичний фільм 1958 року режисера Андре Каятта, який написав сценарій разом із Жераром Урі, Жаном Мекертом та Дені Перре. Фільм був вільно перероблений у США під назвою «Дзеркало має два обличчя» (The Mirror Has Two Faces, 1996) за адаптацією Річарда Лагравенеза[en] з Барброю Стрейзанд та Джеффом Бріджесом у головних ролях.

Сюжет[ред. | ред. код]

Шкільний вчитель математики середніх літ П'єр Тардіве (Бурвіль) вирішує, що йому вже пора одружитися, тому подає до газети оголошення про свої наміри. Там він підкреслює, що зовнішність майбутньої дружини для нього значення не має. Коли до нього починають надходити фотографії жінок, він відкидає тих претенденток, які на його думку є занадто гарними. Його обраницею стає Марі-Жозе Возанж (Мішель Морган), дама середнього віку, скромна та вихована, але яка поступається красою та розкутістю своїй сестрі. Починається розмірене сімейне життя, та воно кардинально змінюється після дорожньої пригоди, внаслідок якої герой попадає до лікарні …

Ролі виконують[ред. | ред. код]

Навколо фільму[ред. | ред. код]

  • Фільм «Miroir à deux faces» англійською називався «The Mirror Has Two Faces» (Дзеркало має два обличчя), але це не дослівний переклад; у французькій назві слово à означає («з»), а не a («має»), і тому його краще перекладати як «Two-Sided Mirror» (Двостороннє дзеркало).

Посилання[ред. | ред. код]