Дебелий мисик

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Дебелий Мисик, також Дебелі Ртіч (словен. Debeli rtič, італ. Punta Grossa) — це мис в північній частині Адріатичного моря на кордоні між Словенією та Італією. Він розташований на північний захід від словенського поселення Анкаран, і на захід від італійського міста Муджа у словенській частині півострова Істрія.

З 1955 року виноградники каберне належать виноробні Vinakoper Копер.

З 1991 року частина мису з прилеглою морською акваторією є пам'яткою природи.[1] Під захистом знаходиться близько восьмисот метрів узбережжя в крайній західній частині півострова, що включає в себе край і стіни скель (флішові кліфи висотою від 12 до 21 метра), тераси біля підніжжя скель, і пояс акваторії шириною двісті метрів прибережних вод.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 31 липня 2013. Процитовано 24 серпня 2015.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 14 липня 2015. Процитовано 24 серпня 2015.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]