Дембницький міст (Краків)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дембницький міст
50°03′ пн. ш. 19°55′ сх. д. / 50.050° пн. ш. 19.917° сх. д. / 50.050; 19.917Координати: 50°03′ пн. ш. 19°55′ сх. д. / 50.050° пн. ш. 19.917° сх. д. / 50.050; 19.917
Країна  Республіка Польща
Розташування Краків
Перетинає Вісла
Загальна довжина 157 м

Дембницький міст. Карта розташування: Польща
Дембницький міст
Дембницький міст
Дембницький міст (Польща)
Мапа
CMNS: Дембницький міст у Вікісховищі

Дембницький міст -  це міст у Кракові через річку Віслу, що з'єднує Старе місто та Звежинець (Алеї Трьох Бардів) з Дембниками (вул. Марії Конопницької). Є частиною другої Краківської кільцевої дороги.

З мосту відкривається вид на вигин річки Вісли (Zakole Wisły) і Вавельський пагорб. На північному березі, знаходиться зупинка водного трамвая.

Історія[ред. | ред. код]

В роках 1887-1888, на місці сучасного моста, було збудовано фермовий міст з трьома прогонами. Основною причиною побудови мосту був залізний об'їзний шлях для товарних ешелонів. Окрім колії, на мості було також обладнано проїзд для нерейкового транспорту та пішохідну стежку.

У 1911 р. Об’їзну залізницю ліквідували, а колію зняли з мосту.

Міст (як і інші мости у Кракові) у січні 1945 року підірвали відступаючі німецькі війська, а його залишки демонтували. Тільки в 1951 році, за проектом Владислава Борусевича, Збігнева Взорека та Стефана Серафіна збудували новий міст, що відновило автомобільний і пішохідний рух через Віслу.

У 1998 році у зв'язку з проведенням капітального ремонту, міст повністю перекрили. Для того щоб не переривати рух важливою міською артерією, поряд змонтували складний військовий міст "Лайконік", після завершення ремонтних робіт його демонтували і встановили при побудові Котлярського моста кілька кілометрів вниз по течії.

Технічні характеристики[ред. | ред. код]

Довжина мосту - 157 метрів, ширина - 19 метрів. Підтримується на 2 стовпах. На мості є 2 автомобільні смуги в кожному напрямку, а з боків — тротуари для пішоходів.

Серед краківських мостів через Віслу він відрізняється найнижчим просвітом між водною поверхнею та дном мостової конструкції. Внаслідок цього міст є найбільш загроженим для повеней та крижаних заторів в місті. Під час повені в 2010 р . Рівень води у Віслі був настільки високим, що просвіт між водною поверхнею та доном мосту зник [1]. Таке низьке розташування мосту було продиктоване бажанням якомога менше втручатися в панораму цього місця, що могло б закрити вид на пагорб Вавель з Віслинських бульварів.

Галерея[ред. | ред. код]

Виноски[ред. | ред. код]