Довідка:Посилання на джерела в редакторі вікірозмітки/1

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку



Перевірність
Чому посилання на джерела
такі важливі


Примітки
Як їх додавати


RefToolbar
Легкий спосіб додавання джерел


Надійні джерела
Які джерела достатньо якісні?


Підсумок
Огляд того, чого Ви навчились



«Вікіпедист-протестувальник», карикатура Рендела Манро. Вікіпедисти відомі тим, що не приймають на віру інформацію без джерел!

Однією з головних вимог до матеріалів, що розміщуються у Вікіпедії, є перевірність. Це означає, що такі матеріали мають підтверджуватися надійними джерелами. Кожна цитата, кожен факт, які будь-коли піддавалися сумніву або щодо яких є ймовірність, що вони сприйматимуться як сумнівні, а також суперечлива інформація (негативна, позитивна чи нейтральна) про живих осіб, повинна підтверджуватися вбудованим (у формі виноски) посиланням на джерело, яке б однозначно підтверджувало цю інформацію. Це також означає, що Вікіпедія — не місце для публікації оригінальних творів, результатів архівних досліджень, які ніде раніше не публікувалися, чи будь-яких інших попередньо невідомих фактів, отриманих із будь-якого джерела, які ніде раніше не публікувалися.


Якщо Ви додаєте нову інформацію, зазначення джерел цієї інформації є Вашим обов'язком. Матеріали, додані без зазначення джерела інформації, ризикують опинитися під загрозою вилучення зі статті. Іноді такі матеріали спершу позначатимуть шаблоном [джерело?], щоб дати редакторам час на пошук та додавання джерел інформації, перш ніж цю інформацію вилучать, але іноді редактори просто вилучають такі матеріали, оскільки сумніваються у їх достовірності.


Цей посібник допоможе Вам зрозуміти, як додавати до статей посилання на джерела, а також коротко пояснить, які джерела інформації Вікіпедія вважає надійними.


Шпаргалка з вікірозмітки

Примітки у Візуальному редакторі