Донецький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Г. Т. Берегового

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Донецький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою
Краматорськ, Україна Україна
Країна  Україна
Засновано 15 травня 1993
Ректор Вишневський Петро Ростиславович
Адреса Україна, м. Краматорськ, Вулиця Олекси Тихого, 6
Сайт rvl-dnr.ru(рос.)
Мапа

Донецький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Г. Т. Берегового — це середній загальноосвітній навчально-виховний заклад нового типу з військово-професійним напрямком навчання та виховання, розташований в місті Донецьк.

Право на вступ до ліцею мають юнаки, які закінчили 9 класів середньої загальноосвітньої школи, придатні за станом здоров'я навчатися в ліцеї, здали вступні іспити і після його закінчення бажають продовжувати навчання у вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони України.

Історія[ред. | ред. код]

15 травня 1993 року на підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 1992 року на базі Донецького вищого військово-політичного училища інженерних військ і військ зв'язку ім. Єпішева створений Донецький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Першим начальником ліцею, став останній начальник ДВВПУ, полковник Тімченко Віктор Миколайович.

З 1993 по 2000 рік ліцей був із трьохрічною формою навчання.

В 1997 році новим начальником ліцею став заступник начальника ліцею з виховної роботи полковник Вишневський Петро Ростиславович.

У 2000 році відбувся 5 випуск ліцею, це був останній випуск у ліцеї із трьохрічною формою навчання, після цього й по теперішній час у ліцеї існує двохрічна форма навчання.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 лютого 2012 р. №  55-р ліцею присвоєно ім'я льотчика-космонавта Георгія Тимофійовича Берегового.[1]

Випускники[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]