Емблема Макао

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Емблема Макао
Герб Португальського Макао
Деталі
Носій Макао
Затверджений 20 грудня 1999
Девіз Спеціальний Адміністративний Район Китайської Народної Республіки

Емблема Макао — символ особливого адміністративного району Макао, КНР. Затверджений 20 грудня 1999, коли суверенітет Макао був переданий від Португалії до КНР. Відтоді офіційно значиться як «Регіональний»[1]. До 1999 року використовувався герб Португальського Макао.

Емблема Макао схожа на прапор Макао. Головним елементом є квітка лотоса, стилізована під міст Губернатора Номбре де Карвальо. Зовнішнє біле кільце з назвою території кит. 中華人民共和國澳門特別行政區 (Макао Спеціальний Адміністративний Район Китайської Народної Республіки) і португальська коротка форма, Macau".

Символіка[ред. | ред. код]

Лотос обрали як квіткову емблему Макао. Міст губернатора Номбре де Карвальо пов'язує Півострів Макао і острів Тайпа. Міст — один з небагатьох відомих орієнтирів Макао. Вода відображає в символічній формі положення і значення Макао, як порту і його роль в історії. П'ять п'ятипроменевих зірок повторюють проєкт прапора КНР, відображаючи у символічній формі відносини Макао і КНР[2].

Герби[ред. | ред. код]

Докладніше: Герб Португалії

До 1999 року використовувався колоніальний герб, дракон в якому уособлює Макао.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Macau National Symbols, Song, Flags and More - Worldatlas.com. www.worldatlas.com (англ.). Архів оригіналу за 23 грудня 2017. Процитовано 23 грудня 2017.
  2. 1993 Proposals for the Macau Flag. www.crwflags.com. Архів оригіналу за 8 грудня 2017. Процитовано 21 жовтня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Емблема Макао