Жива вода (Зона сутінків)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Зони сутінків»
«Жива вода»
Сезон № 2
Серія № 26b
Перший показ 1986
Сценарій Paul Chitlikd
Режисер(и) Пол Лінч
Запрошені зірки
Мімі Кеннеді, Аманда Горан Кеннеді, Джозеф Гакер, Крістофер Макдональд
Хронологія
Попередня Наступна
Для чого потрібні друзі? Казкар

Жива вода (лат. Aqua Vita) — другий сегмент 2-го епізоду 2-го сезону телевізійного серіалу «Зона сутінків».

Сюжет[ред. | ред. код]

Сорокарічна телеведуча Крісті в день свого народження приїжджає додому з роботи та дивується, помітивши у своєму помешканні велику кількість гостей. Після веселої вечірки, організатором якої виступив чоловік Крісті, іменинниця, однак, продовжує перебувати в депресивному стані, пов'язаному з кризою середнього віку. Крісті ділиться своїми негативними думками з чоловіком, однак він запевняє, що любить її, незважаючи ні на що.

Одного дня, незадовго до початку телевізійного випуску новин, Крісті заходить до робочого кабінету своєї подруги Шауни, також телеведучої, та ділиться з нею своїми сумними думками. Крісті спочатку не вірить, що її подрузі стільки ж, скільки і їй, оскільки Шауна виглядає набагато молодшою за свій вік, однак переконується в цьому після того, як Шауна показує їй свої документи. Подруга пропонує Крісті випити води та протягує їй невелику ємність, однак остання навідріз відмовляється, не знаючи, що це — не звичайна, а жива вода, яка здатна омолодити зовнішність будь-якої людини. Через деякий час, дізнавшись про чудодійну воду, Крісті встановлює в себе спеціальний апарат за допомогою кур'єра, який також користується цією водою та виглядає молодим, хоча насправді має вже досить поважний вік. Під час продажу води діє акція: перша ємність із нею надається безкоштовно. Після першої порції Крісті дійсно починає виглядати значно молодшою, її чоловік приходить у захват, побачивши разючі позитивні зміни в її зовнішності. Однак під час поїздки у віддалену провінційну місцевість на Крісті чекає неприємний сюрприз: подивившись на себе в дзеркало, вона помічає, що не тільки повернула свій вік, а й стала виглядати значно старшою. Це — побічний ефект «живої води», про який ніхто не попереджав жінку. Крісті починає панікувати та збирається їхати додому, однак побічний ефект проходить після того, як вона випиває чергову склянку цієї рідини, — жінка знову починає молодо виглядати та одразу заспокоюється.

Після того, як закінчується перша порція води, Крісті замовляє наступну. Цього разу на жінку знову чекає неприємна несподіванка: кур'єр повідомляє, що одна стандартна порція цієї води коштує п'ять тисяч доларів. Крісті перебуває в розпачі, адже ціна для неї є занадто високою, її статки не дозволять регулярно вживати цю рідину. А в «живої» води, яку пропонує кур'єр, є одна властивість — якщо вживати її нерегулярно або повністю перервати вживання, то людина втрачає «молодість» та починає виглядати навіть старшою за свій вік. Вода в неї ще залишається, однак жінка виглядає досить старою. Наприкінці епізоду чоловік Крісті також випиває склянку «живої» води та перетворюється зовні на літнього чоловіка, після чого подружжя продовжує жити повноцінним життям.

Завершальна оповідь[ред. | ред. код]

«Звісно, що існує „фонтан юності“, але не той, про який мріяв Понсе де Леон. Цей „фонтан юності“ розташований в людському серці, та його цілющі властивості неоціненні. Оаза вічної свіжості, яка пульсує у витоках вод Зони сутінків».

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Епізод не має оповіді на початку.
  • Актор Крістофер Макдональд, який зіграв роль кур'єра, знявся також у дев'ятнадцятому епізоді першого сезону нової «Зони сутінків» під назвою «Mr. Motivation».
  • Термін «Aqua Vita» широко вживався в період Середньовіччя для визначення розбавленого етилового спирту.

Ролі виконують[ред. | ред. код]

  • Мімі Кеннеді — Крісті Копперфільд
  • Джозеф Гакер — Марк
  • Аманда Горан Кеннеді — Шауна
  • Крістофер Макдональд — кур'єр
  • Мартін Дойл — редактор новин
  • Боб Делегалл — менеджер по продажам
  • Джон ЛеМей — Тед

Прем'єра[ред. | ред. код]

Прем'єрний показ епізоду відбувся в США та Великій Британії 4 жовтня 1986.

Посилання[ред. | ред. код]