Журнал 730

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Журнал 730
Країна видання Україна
Тематика науково-популярна, молодіжна
Періодичність виходу місячник
Мова українська
Головний редактор Леся Козуб
Засновано 2014
Доступ необмежений онлайн

issuu.com/730_read_do

Журна́л «730» — це електронний науково-популярний молодіжний журнал, який було створено на базі Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Створений 25 лютого 2014 року. У журналі публікуються виключно художньо-публіцистичні та аналітичні жанри.

Історія[ред. | ред. код]

Видавався з 25 лютого 2014 року по червень 2015 року у місті Києві. Відбувалась зміна концепції, що забезпечили перехід від анонсового видання на науково-популярне. Зараз концепцією є «від нашої інформації мало користі — більше їжі для розуму». 2 послідовні зміни редакторської колегії мотивували послідовну зміну загального спрямування матеріалів. Друкований аналог «730» у планах може бути забезпеченим шляхом грандів та проекту «Спільнокошт». Редакційна колегія: на даний момент складається з головного редактора, заступника редактора (Сергій Артимович), літературного редактора (Ірина Звездовська), верстальника (Ніна Коробко), а також 5 незалежних журналістів.

Формат[ред. | ред. код]

Головним редактором є Леся Козуб (Артимович). Було видано 25 випусків журналу, відбувалася зміна формату на друкований. Викладався у мережу у форматі pdf та за допомогою електронної платформи для періодики issuu. Формат видання — щомісячний. Є некомерційним проектом, орієнтованим на популяризацію наукових знань серед молодіжної спільноти. Видавався виключно українською мовою.

Тематика[ред. | ред. код]

Назва є сумою студентської стипендії, а тому підтверджує молодіжне спрямування журналу. Тематика не має жодного стосунку до студентського життя університету. Базується на жанрах репортажу, нарису, аналітичної статті. Кожен номер за структурою відрізняється, має необмежену кількість сторінок. За історію видання темами випуску, наприклад, були:

Посилання[ред. | ред. код]

Толока «Гуртом» підтримує україномовний проект.

«ЛовиМомент», електронне ЗМІ, яке описує життя КНУ ім. Шевченка.

Офіційна сторінка журналу у соціальній мережі. [Архівовано 8 листопада 2014 у Wayback Machine.]

Інтерв'ю з головним редактором на сайті кафедри періодичної преси ІЖ. [Архівовано 2 квітня 2015 у Wayback Machine.]