Жінка зверху

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жінка згори в гетеросексуальному коїтусі
Поза вершника анальному гей-сексі

Поза вершниці (вершника) (поза наїзниці(-ка), поза амазонки, поза ковбоя, жінка згори) — позиція в сексі, коли приймаючий(-а) партнер(-ка) знаходиться під партнером(-кою), провідним(-ою) у проникаючому сексі, і виконує всі дії самостійно. Партнер знизу допомагає тримати партнеру зверху рівновагу й проводити стимуляцію, посилюючи сексуальні відчуття.

Різновиди[ред. | ред. код]

Позиція має багато варіантів. Однаково притаманна як гетеро-, так і одностатевим парам. Партнери можуть бути обличчим одне до одного або ні. Можна обпиратися на ноги партнера знизу, напівзігнуті в колінах. Може лягти тулубом на партнера знизу, або лягти спиною на витягнуті ноги нижнього партнера. Партнер зверху може стояти на колінах, сидіти навприсядки, може опирати одночасно і ногами об землю, і руками об землю чи ноги партнера знизу.

Переваги позиції[ред. | ред. код]

Картина Едуарда-Анрі Авріля

Головна перевага цієї пози полягає в тому, що сім'явипорскування відбувається набагато пізніше. Ця поза була висічена ще на каменях єгипетських гробниць, які зображували наложниць і перших аристократів держави.

Перевага позиції в зручності під час вагітності, позаяк відсутній тиск на живіт жінки, і їй легко контролювати глибину та швидкість проникнення. Позиція корисна, якщо будь-хто з партнерів одужує після серйозної хвороби чи операції[1].

Недоліки позиції[ред. | ред. код]

  • Позиція є складною для жінок, вагіна яких розташована близько до ануса.
  • Позиція вимагає достатнього фізичного розвитку жінки, в інакшому випадку може спричинити втому.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Nilamadhab Kar, Gopal Chandra Kar (2005). Comprehensive Textbook of Sexual Medicine [Архівовано 27 червня 2014 у Wayback Machine.]. Брати Джейпі. ст. 108–109. ISBN 8180614050.

Джерела[ред. | ред. код]