Позиція 69

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Поза 69
Поза 69 між чоловіками

По́за 69, також іноді використовуються терміни поза «валетом», поза «митусем», французьке кохання, перехресне кохання (фр. L'amour croisé)[1] — одна з найвідоміших поз для орального сексу, що дає партнерам можливість проводити взаємну оральну стимуляцію. Партнери при цьому розташовуються відносно одне одного в перевернутому положенні, як цифри в числі «69», звідси і назва. Незважаючи на достатню популярність, поза для багатьох не дуже зручна для досягнення оргазму: взаємні пестощі відволікають партнерів, не даючи зосередитися ні на принесенні задоволення, ні на його отриманні. З цієї причини дана поза частіше буває частиною прелюдії.[2]

Оптимальними вважаються положення «жінка зверху» або «обидва партнери на боці». Варіант «жінка знизу» здійсненний, але часто буває незручним для жінки: крім зазвичай істотної ваги партнера заважає ще й неможливість хоч якось обмежити чи проконтролювати рух його статевого члена.

Поза 69 може також доповнюватися пестощами анальної ділянки.

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Позиція 69

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Самухина Н.А. Искусство искушённых. Всё про оральные ласки. — СПб : Институт соитологии, 2004. — 96 с. — 5000 прим. — ISBN 5-9637-0007-8.
  2. Алекс Комфорт. Радости секса. — Екатеринбург : Литур, 2003. — 336 с. — (Мастерская человека) — 7000 прим. — ISBN 5-89648-138-1.

Див. також[ред. | ред. код]