Законодавчі збори Британської Колумбії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Законодавчі збори Британської Колумбії
 
Будівля Законодавчих зборів Британської Колумбії у Вікторії
Загальна інформація:
Юрисдикція: Канада Канада
Тип: двопалатний парламент
Дата заснування: 20 липня 1871
Попередник: Legislative Council of British Columbia
Адреса:
Мапа
Адреса: Будівлі Парламенту Британської Колумбії
Офіційний вебсайт:
www.leg.bc.ca

Законодавчі збори Британської Колумбії (англ. Legislative Assembly of British Columbia) — деліберативна асамблея провінції Британська Колумбія, Канада. Засідає в місті Вікторія. Частина Легіслатури Британської Колумбії разом із лейтенантом-губернатором.

До зборів станом на зараз входять 87 депутатів, що обираються на одномандатних виборчих округах за системою відносної більшості з одним переможцем. У зв'язку з демографічною ситуацією кількість місць у зборах може змінюватися. До 2015 року їх було 85. Вибори проводяться що чотири роки[1]. Біллі, схвалені Законодавчими зборами, отримують королівську згоду від лейтенанта-губернатора, що діє від імені короля Канади[2].

Законодавчі збори були засновані 1871 року; того ж року було створено провінцію Британська Колумбія[3]. Будівля Законодавчих зборів була завершена в 1898 році[4].

Поточне скликання зборів (42-гі Законодавчі збори) діє з 2020 року й було обрано на виборах, що відбулися 24 жовтня 2020 року. Засідання зборів транслюються в прямому ефірі на телевізійному каналі «Hansard TV».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. JBC Electoral Boundaries Commission Final Report (PDF).
  2. Order of Her Majesty in Council admitting British Columbia into the Union, dated the 16th day of May 1871", legislation.gov.uk, The National Archives, SI 1871/
  3. The Terms of Union – Point Ellice House Museum and Gardens. web.archive.org. 20 липня 2021. Архів оригіналу за 20 липня 2021. Процитовано 26 червня 2023.
  4. Building of The British Columbia Legislature. Hallmark Heritage Society (амер.). Процитовано 26 червня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]

Офіційний сайт