Закон про інвестиційні компанії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Закон про інвестиційні компанії
Країна  США
Юрисдикція США
Прийнятий законодавцем 76th United States Congressd
Сторона, яка підписала Франклін Делано Рузвельт

Закон про інвестиційні компанії, 1940 (США) (англ. Investment Company Act of 1940) — закон, прийнятий Конгресом США, регулює процедуру створення інвестиційних компаній (включаючи спільні фонди), що займаються інвестуванням, реінвестуванням, торгівлею цінними паперами, а також регулює діяльність компаній, що пропонують свої цінні папери для інвестування.

Згідно із законом, компанії зобов'язані надати інформацію про власне фінансове становище та інвестиційну політику при первинному випуску цінних паперів . Надалі ця інформація має надаватися регулярно. Головною метою цього закону є надання інвесторам інформації про організацію, про її структуру, цілі, а також поточні операції. Комісія з цінних паперів і бірж не може втручатися в процес прийняття рішень про інвестування, а лише контролює своєчасність та повноту інформації, що надається.

Історія

[ред. | ред. код]

Після заснування взаємного фонду в 1924 інвестори вклали значні кошти у цей новий інвестиційний інструмент. П'ять з половиною років потому на фондовому ринку стався крах Уолл-стріт в 1929[1], за яким незабаром пішов вступ Сполучених Штатів у Велику депресію. У відповідь на цю кризу Конгрес США ухвалив Закон про цінні папери 1933 та Закон про торгівлю цінними паперами 1934.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Владимир Козловский (24 жовтня 2009). 80 лет назад начался Великий биржевой крах 1929 года. BBC. Архів оригіналу за 26 червня 2022. Процитовано 26 червня 2022.

Посилання

[ред. | ред. код]