Затяжний стрибок (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Затяжний стрибок
Cutaway
Екстремальні часи вимагають екстремальних заходів!
англ. Xtreme times call for Xtreme measures!
Жанр Бойовик, Кримінал
Режисер Гай Манос
Продюсер Девід Глассер
Адам М. Стоун
Сценарист Тоні Гріффін
Гай Манос
Грег Манос
Тед Вільямс
У головних
ролях
Том Беренджер
Стівен Болдвін
Денніс Родман
Максін Банс
та інші
Оператор Джеррі Лайвлі[en]
Норман А. Кент[en]
Гас Вінг
Композитор Ларрі Браун[en]
Костюмер Кетрін Шварц
Дистриб'ютор США USA Network[en]
США Artisan Entertainment[en]
Бразилія Alpha Filmes[pt]
Німеччина Splendid Medien[de]
Нідерланди Bridge Entertainment Group[nl]
та інші
Тривалість 1 год. 44 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2000
Дата виходу 3 жовтня 2000
Кошторис 9 000 000 $
Касові збори 37 000 000 $
IMDb ID 0211792
Рейтинг R, 16+

Затяжний стрибок (англ. Cutaway) — телевізійний, кримінальний бойовик, режисера Гая Маноса, події якого тісно пов'язані зі субкультурою парашутних стрибків. Відеоряд насичений значною кількістю якісних повітряних відеозйомок, з літаками, у вільному падінні і під час пілотування парашутів. Фільм вважається одним з найкращих зразків художнього кіно на парашутну тематику[1]. Вперше його було продемонстровано широкому загалу третього жовтня 2000 року, в мережі оператора USA Network[en], на території Сполучених штатів. Через деякий час вийшли релізи на VHS і DVD[2].

Сюжет[ред. | ред. код]

Агент Федеральної митної служби[en], Віктор Купер, вже декілька років поспіль працює над виявлення шляхів постачання наркотиків на територію США. В його доробку 8 успішних операцій під прикриттям, кожна з яких завершилась арештами наркоторговців. Проте в його досьє зазначається, що він незадоволений результатом своєї роботи. Ставить перед собою нереалістичні цілі. Прагне виявляти і заарештовувати наркоторговців найвищого рівня, а не дрібних дилерів і контрабандистів. Керуючись своїми переконаннями він регулярно порушує дисципліну і загальноприйняті в правоохоронних органах процедури. Під час виконання свого останнього завдання, Віктор особисто був присутній під час завантаження наркотиків в літак. Представники митної служби, блокували літак і затримали його пілотесу, одразу після приземлення на території США, але в процесі обшуку знайшли лише вантаж морепродуктів. Віктор точно знав, що наркотики були на літаку, але їх не виявили коли літак приземлився. Ці обставини наштовхнули його на думку, що вантаж наркотиків міг зникнути з літака лише під час польоту. З метою знайти підтвердження своїм підозрам Віктор Купер відправляється на місцеву дропзону, щоб особисто вивчити і оцінити можливості парашутистів і сучасної парашутної техніки.

Віктор Купер вдає з себе експерта з комп'ютерної техніки у відпустці, який раптово зацікавився парашутними стрибками. На дрозоні він знайомиться зі Стар, молодою дівчиною, парашутисткою, яка влаштовує йому перший тандемний стрибок і знайомить з командою парашутистів, яка готується до виступу на національному чемпіонаті з парашутного спорту. В таборі парашутистів, Віктор помічає фотографію пілотеси літака, який перевозив наркотики і дізнається, що вона зустрічається з одним з лідерів команди, Ренді Кінгстон, на прізвисько Турбо. Віктор занурюється у світ парашутного спорту, проникає в команду і намагається увійти в довіру до її членів. За допомогою свого куратора з митної служби, Віктор отримує доступ до бази парашутної команди армії США (Золоті лицарі)[en], на якій присутня вертикальна аеродинамічна труба. Віктор починає тренування в трубі, під керівництвом лідера армійської команди сержанта Дельміри, щоб прискорити свій прогрес в навичках вільного падіння.



В ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Том Беренджер Ред лайн Ред лайн
Стівен Болдвін Віктор «Вік» Купер Віктор «Вік» Купер
Денніс Родман Ренді «Турбо» Кінгстон Ренді «Турбо» Кінгстон
Максін Банс Стар Стар
Рон Сільвер лейтенант Браян Маргейт лейтенант Браян Маргейт
Рой Ейджлофф Бум-бум Бум-бум
Маркос Ферраес Граунд Раш Граунд Раш
Адам Вайлі Кол Кол
Томас Ян Ніколас Ріп Ріп
Філіп Глассер[en] Корд Корд
Каспер ван Дін Дельміра Дельміра
Кет Стоун блондинка пілот блондинка пілот
Еллісон Маккей місіс Шиплі місіс Шиплі
Білл Бус бородатий чоловік бородатий чоловік
Рена Макферрон жінка з дитиною жінка з дитиною
Сем Блаунт молодший хлопчик хлопчик
Даніель Ваксман дівчинка дівчинка

Див. також[ред. | ред. код]

[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 5 Best Skydiving Movies, Shows, and Documentaries (англ.). Архів оригіналу за 10 квітня 2024. Процитовано 10 квітня 2024.
  2. Затяжний стрибок (TV Movie 2000) - IMDb (англ.). Архів оригіналу за 7 листопада 2023. Процитовано 6 квітня 2024.
  3. Aeromovies - Aviation Films - Cutaway (фр.). Архів оригіналу за 29 грудня 2016. Процитовано 15 квітня 2024.

Посилання[ред. | ред. код]