Зефір у шоколаді

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зефір у шоколаді
рос. Зефир в шоколаде
Жанр музична комедія
Режисер Олександр Павловський
Продюсер Євген Улюшкін
Сценарист Олександр Павловський
Альона Жукова
У головних
ролях
Ольга Солодовнікова
Антон Зайцев
Олександр Панкратов-Чорний
Михайло Свєтін
Ірина Муравйова
Оператор Григорій Булкот
Композитор Ігор Миленко
Монтаж Юлія Бовжученко
Художник Олександр Токарев
Кінокомпанія Одеська кіностудія
Тривалість 86 хв.
Мова російська
Країна Росія Росія
Україна Україна
Рік 1994
IMDb ID 0108647

«Зефір у шоколаді» (рос. «Зефир в шоколаде») — українсько-російський художній фільм, музична комедія режисера Олександра Павловського 1994 року. Спільна українсько-російська робота, одна з перших кінострічок незалежної України.

Синопсис[ред. | ред. код]

Під час чергової спроби побудувати соціалізм в окремій країні, загін радянських десантників, перебуваючи на службі в одній з африканських країн, рятує від смерті маленького хлопчика. Капітан загону (Олександр Панкратов-Чорний) привозить його в СРСР і залишає в дитячому будинку в Полтаві, а з Полтави, згодом хлопчика перевозять у інтернат до Одеси. Чорношкірому малюку дають поширене радянське ім'я Вася (Антон Зайцев), і хлопчик росте, навіть не підозрюючи про те, хто він насправді.

Проходить кілька років…

Молодий чорношкірий вихованець дитячого будинку Вася заробляє грою на музичних інструментах на вулицях своєї нової батьківщини. Перед призовом до армії він знайомиться з чарівною українською дівчиною (Ольга Солодовнікова) і закохується в неї без пам'яті. Об'єднує молодих людей захоплення музикою, хлопець чудово грає на різних інструментах, а дівчина мріє стати співачкою. За іронією долі чарівна незнайомка виявляється дочкою того самого капітана, який колись врятував життя маленькому Васі. І тут з'ясовується, що Вася є королем далекої африканської країни Факлендії…

У ролях[ред. | ред. код]

Творча група[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Приз за найкращу жіночу роль (Л.Шахворостова) за ролі у фільмах: «Простодушний», «Зефір в шоколаді», «Маестро-злодій» конкурсу «Панорама» КФ «Золотий Дюк-94» в Одесі.[1]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Назва вигаданого африканської держави Факлендія схоже з назвою реально існуючих островів — Фолклендських, архіпелага у південно-західній частині Атлантичного океану.
  • Назва фільму «Зефір у шоколаді» співзвучна з назвою книги Валерія Роньшина «Таємниця зефіру в шоколаді», але не має до нього ніякого відношення. У книзі йдеться про звичайний кондитерський виріб.

Джерела[ред. | ред. код]

«Зефір в шоколаді» онлайн [Архівовано 22 березня 2014 у Wayback Machine.]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Зефір у шоколаді [Архівовано 22 березня 2014 у Wayback Machine.] на сайті «kino-teatr.ru»(рос.)

Посилання[ред. | ред. код]