Злодії (фільм, 2018)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Злодії
англ. Den of Thieves
Жанр бойовик
драма
кримінальний
Режисер Крістіан Гудегаст
Продюсер Джерард Батлер
Марк Кантон
Крістіан Гудегаст
Раян Кевено
Алан Сігел
Такер Тулі
Сценарист Пол Шерінг
Крістіан Гудегаст
У головних
ролях
Джерард Батлер
50 Cent
Пабло Шрайбер
Еван Джонс
Дон Олів'єрі
Оператор Террі Стейсі
Композитор Кліфф Мартінес
Монтаж Джоел Кокс
Кінокомпанія G-BASE
Relativity Media
Tucker Tooley Entertainment
Дистриб'ютор UFD (Україна)
Тривалість 140 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2018
Дата виходу Світ Світ — 18 січня 2018
Україна Україна — 18 січня 2018[1]
Кошторис 30 000 000 $
Касові збори 80 500 000 $
IMDb ID 1259528
Наступний Den of Thieves 2: Panterad
denofthieves.movie

«Злодії» (англ. Den of Thieves) — американський фільм про пограбування банку.

Сюжет[ред. | ред. код]

Події фільму розгортаються в Лос-Анджелесі — місті, де за поданою статистикою відбувається найбільша кількість банківських пограбувань у світі. Команда крадіїв, очолювана Реєм Меріменом, здійснюють напад на інкасаторський броньований фургон. Внаслідок перестрілки вони вбивають інкасаторів та поліцейських, які прибули на виклик, викрадаючи фургон в якому не було грошей.

Шериф округу Нік О'Брайн на прізвисько Великий Нік, проводить розслідування справи, запідозрює у нападі Мерімена, та викрадає бармена мсцевого бару на ім'я Донні, який пов'язаний із грабіжником. Донні під тиском розповідає, що Мерімен планує пограбування банку і залучив його в якості водія не розповідаючи подробиць свого плану. Донні звільняють, після чого Мерімен повідомляє всій команді, що планує пограбувати філіал Федерального резервного банку в Лос-Анджелесі, а саме викрасти $30 мільйонів готівки старими купюрами, які банк утилізує через шредер, стираючи при цьому серійні номери банкнот з бази даних.

Під час зібрання крадіїв в одному з ресторанів до них підходить Нік, вдаючи із себе знайомого Донні. Після чого Мерімен зі своїми людьми допитує Донні але той запевняє, що не розказав ніяких подробиць плану. Великий Нік знімає на ніч стриптизерку — подружку Мерімена аби дізнатись який банк він планує пограбувати.

В день запланованого пограбування Нік зі своїм відділом прибувають до одного з комерційних банків на окраїні Лос-Анджелесу до прибуття крадіїв, даючи їм змогу увійти усередину. Але замість своєї звичної моделі пограбування Мерімен з командою беруть заручників та вимагають $10 мільйонів та вертоліт. Під час очікування крадії тікають через підірваний тунель у каналізацію до того як Нік здогадується про їх задум та заходить до банку. Тим часом крадії під виглядом інкасаторів проникають до будівлі філіалу Федерального резервногобанку для заміни готівки. Вони ініціюють збій електромережі та камер відеоспостереження, після чого Донні, опинившись всередині кімнати для перерахунку банкнот, викидає намічені на утилізацію банкноти в отвір для відходів, звідки вони потрапляють до сміттєвого фургону. Донні тікає через вентиляційний канал та полишає будівлю під виглядом доставщика їжі. На вулиці його помічає команда Ніка, та схопивши дізнається де Мерімен.

Мерімен та ще двоє грабіжників намагаються втекти із пакетами готівки, які вони забрали із сміттєвого фургони. Потрапивши в затор на дорозі грабіжники виявляють позаду себе автомобіль Ніка. Між командами Ніка та Мерімена зав'язується перестрілка, в результаті якої один поліцейський та двоє грабіжників гинуть, а Нік переслідує і ранить Мерімена. Мерімен наставляє на Ніка пістолет в якому закінчились патрони, змушуючи його себе застрелити.

Повернувшись до автомобіля грабіжників Нік знаходить в пакетах утилізовані рештки банкнот та виявляє, що Донні втік.

Після всіх цих подій Нік йде до бару де працював Донні. На стіні він виявляє світлину Донні з деякими членами команди грабіжників та бачить як в бар заходять співробітники філіалу Федерального резервного банку, розташованого на сусідній вулиці, тоді Нік розуміє, що справжнім організатором пограбування був Донні, який забрав всі вкрадені гроші з другого сміттєвого фургону.

У фінальній сцені фільму Донні працює барменом в барі Лондона, замислюючи чергове пограбування.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Джерард Батлер Нік Нік
50 Cent Леві Леві
Пабло Шрайбер Рей Меррімен Рей Меррімен
Еван Джонс Боско Боско
О'Ші Джексон-молодший Джонатан Шеннон Джонатан Шеннон
Джордан Бріджес Боб Боб
Дон Олів'єрі Деббі О'Браєн Деббі О'Браєн
Мо Мак-Рей Гас Гендерсон Гас Гендерсон
Макс Голловей Бас Бас
Браян Ван Голт Мерф Мерф

Створення фільму[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Зйомки фільму почались 30 січня 2017 року[2].

Знімальна група[ред. | ред. код]

Сприйняття[ред. | ред. код]

Фільм отримав змішані відгуки. На сайті Rotten Tomatoes оцінка стрічки становить 41 % на основі 107 відгуків від критиків (середня оцінка 5,1/10) і 64 % від глядачів із середньою оцінкою 3,6/5 (3 527 голосів). Фільму зарахований «гнилий помідор» від кінокритиків та «попкорн» від глядачів[4], Internet Movie Database — 7,0/10 (30 319 голосів)[5], Metacritic — 49/100 (24 відгуків критиків) і 6,4/10 (48 відгуки від глядачів)[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Злодії. kinofilms.ua. Архів оригіналу за 18 лютого 2019. Процитовано 2 грудня 2017.
  2. Filming Is Underway On Action Thriller 'Den Of Thieves' Starring Gerard Butler And Curtis "50 Cent" Jackson For STX Entertainment & Diamond Film Productions. PRNewswire. 30 січня 2017. Архів оригіналу за 13 грудня 2017. Процитовано 2 грудня 2017.
  3. Den of Thieves: Full Cast & Crew ((англ.)) . Internet Movie Database. Архів оригіналу за 14 січня 2018. Процитовано 2 грудня 2017.
  4. Den of Thieves ((англ.)) . Rotten Tomatoes. Архів оригіналу за 2 грудня 2020. Процитовано 13 травня 2018.
  5. Den of Thieves ((англ.)) . Internet Movie Database. Процитовано 13 травня 2018.
  6. Den of Thieves ((англ.)) . Metacritic. Архів оригіналу за 19 листопада 2020. Процитовано 13 травня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Den of Thieves на сайті IMDb (англ.) 7.0/10 stars (станом на 13.05.2018)
  2. Den of Thieves на сайті Rotten Tomatoes (англ.) Редагувати інформацію у Вікіданих 5.1/10 stars (станом на 13.05.2018)
  3. Den of Thieves на сайті Metacritic (англ.) 6.4/10 stars (станом на 13.05.2018)