Зігура Єгор Олексійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зігура Єгор Олексійович
Народження 1984
Дніпропетровськ, Українська РСР, СРСР
Навчання Державна художня середня школа імені Тараса Шевченка (2003) і Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури (2009)
Діяльність скульптор
Працівник Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого
Член Національна спілка художників України

Єгор Олексійович Зігура (1984) — український скульптор, автор інсталяцій та арт-об'єктів, робіт у публічному просторі.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився в 1984 у місті Дніпро. Має брата Микиту. У 2003 р. закінчив Державну художню середню школу ім. Т. Г. Шевченка. У 2009 р. закінчив Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури на відділенні скульптури. У 2012 р. закінчив асистентуру-стажування в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури. Член Національної спілки художників України. Викладав малюнок та скульптури у КНУТКіТ ім. I. К. Карпенка-Карого. Живе та працює в Києві.

Творчість[ред. | ред. код]

У творчості Єгор прагне якомога докладніше дослідити античний спадок; окрім канонічних форм, скульптури у його виконанні наділені сучасними концептами та мають на меті висвітлити проблеми глобального суспільства: ідентифікація у мультикультурному світі, консюмеризм та екологічні загрози. Автор працює як із класичними, так і з новими матеріалами, серед котрих: бронза, метал, поліефір. Його роботи здобувають визнання й за кордоном — про це свідчать участь в аукціонах (Phillips, Sotheby's) та арт-ярмарках (Spectrum Miami, Art Palm Beach та інші).

Скульптури Єгора Зігури знаходяться у приватних колекціях зокрема Zenko Foundation (Україна), Abramovych Foundation (Україна), Brovdi Foundation (Україна), і Stedley Art Foundation (Україна). Його скульптури перебувають в приватних колекціях Данії, Франції, Португалії, Великої Британії, Сінгапуру, США, Японії, Китаю та Італії. Роботи Єгора Зігури експонуються у публічних просторах, наприклад у Abramovych Sculpture Park, Київському політехнічному інституті та A2 clinic.

Вибрані виставки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]