Кемден Таун (група)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Група Кемден Таун (англ. Camden Town Group) — впливове об'єднання англійських художників-постімпресіоністів, що збиралися в художньому ательє Волтера Сікерта в період від 1911 до 1914 року, в лондонському районі Кемден.

Історія[ред. | ред. код]

1908 року художній критик та мистецтвознавець Френк Раттер засновує Allied Artists Association[en] (AAA), асоціацію художників, яка вважала себе незалежною від художніх груп, об'єднаних Королівською академією мистецтв і була англійською подобою паризького Салону Незалежних. Багато художників, які пізніше увійшли до групи Кемден Таун, виставляли свої роботи в Асоціації. Сама ж група Кемден Таун організувала виставку кубічного та футуристичного живопису.

Група Кемден Таун завжди налічувала 16 членів. Серед них слід назвати таких майстрів:

Особливий вплив на творчість членів групи Кемден Таун справили роботи Ван Гога та Гогена. Значний інтерес як для мистецтвознавців, так і істориків становлять створені цими художниками картини з панорамами лондонських площ, парків, скверів та вулиць, театрів, мюзик-холів та кінотеатрів у періоди до та під час Першої світової війни.

Велика ретроспективна виставка робіт художників групи Кемден Таун відбулася 2008 року в лондонській картинній галереї Тейт.

Галерея[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • The Camden Town Group in Context. Tate. Процитовано 26 листопада 2017.