Керрі блю тер'єр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Керрі блю тер'єр
Походження Ірландія,
Характеристики
Зріст Кобелі — 48 см
Самки — 46 см
Вага Самці: 17 кг
Самки: 15 кг
Пес свійський (Canis lupus familiaris)

Керрі блю тер'єр (англ. Kerry Blue Terrier) — компаньйонські собаки. Віддані, вірні, мисливці і хороші охоронці. Якщо собаки відчують, що хазяїну погрожує небезпека, вони готові пуститися у бійку з псом абсолютно будь-якого розміру. Люблять плавати, на пляжах потрібно бути обережним керрі може почати «рятувати» усіх людей.

Опис[ред. | ред. код]

Середній за розміром собака. Забарвлення: блакитне різних відтінків, можуть бути присутніми чорні відмітини. Шерсть у них густа, довга, хвиляста, блискуча, м'яка і шовковиста. Цуценнята народжуються чорними а у 18 місяців змінюють остаточно забарвлення.

Історія[ред. | ред. код]

Порода була виведена в Ірландії. На жаль, достовірних даних про походження породи не існує. Перший клуб любителів цієї породи було відкрито 1920 році. Ці собаки брали участь виставці в 1922 році яка проходила в Англії, а у 1928 році були названі «майже досконалим собакою».

Характер[ред. | ред. код]

Ці собаки віданні, прив'язуються до хазяїна. Добрі, терплячі по відношенню до дітей, вони обожнюють сім'ю, в якій живуть, для них головне увага і любов хазяїна. Але можуть бути агресивними до інших собак, хазяїн повинен бути з твердим характером, якому собака буде підкорятиметься.

Здоров'я та хвороба[ред. | ред. код]

Керрі відносяться до порід-довгожителів, що відрізняються хорошим здоров'ям. У них, на жаль, є ризик захворювання такими хворобами, як: дисплазія тазостегнових суглобів, гіпотиреоз, энтропіон (заворот повік), хронічний отит, катаракта. Також вони схильні до ракових захворювань.

Посилання[ред. | ред. код]