Коли чоловік кохає жінку

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Коли чоловік кохає жінку
англ. When a Man Loves a Woman
Жанр мелодрама
Режисер Луїс Мандокі
Продюсер Джон Евнет
Сценарист Рональд Басс
Ел Франкен
У головних
ролях
Енді Гарсія
Мег Раян
Лорен Том
Еллен Берстін
Оператор Лайош Кольтаі
Композитор Збігнев Прайснер
Кінокомпанія Touchstone Pictures
Дистриб'ютор Walt Disney Studios Motion Pictures і Netflix
Тривалість 126 хв.
Мова Англійська
Країна США
Рік 1994
IMDb ID 0111693

«Коли чоловік кохає жінку» (англ. When a Man Loves a Woman) — романтична драма від режисера Луїса Мандокі, знята за сценарієм Рональда Басса та Ела Франкена. За свою роль Мег Раян отримала номінацію Премії Гільдії кіноакторів США у категорії «Найкраща жіноча роль» у 1995 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Молода сім'я Еліс та Майкл Грін і їхні дві маленькі донечки Джесс і Кейсі, здається, живуть щасливим життям: вони люблять один одного, піклуються про себе та дітей. Але Еліс має алкогольну залежність. В стані сп'яніння жінка стає неконтрольованою. Певний час вона чинить опір лікуванню згубної звички. Проте настає переломний момент і її відправляють на реабілітацію. Еліс повертається додому сильною та зміненою, але чоловік був неготовий бачити свою дружину такою, що спричинило нову хвилю негараздів між ними.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Мег Раян Еліс Грін
Енді Гарсія Майкл Грін
Еллен Берстін Емілі
Тіна Мажоріно Джесс Грін
Мей Вітман Кейсі Грін
Філіп Сеймур Гоффман Гері
Лорін Том Емі
Сюзанна Томпсон Джанет
Ежен Роше Волтер
Ерінн Кеневан Шеннон

Сприйняття[ред. | ред. код]

Фільм отримав позитивні відгуки. На сайті Rotten Tomatoes його оцінка становить 71 % з середньою оцінкою 6.5/10 на основі 21 голосу критиків. Йому зараховано «попкорн» від пересічних глядачів, які позитивно оцінили стрічку: 78 % сподобався фільм[1].

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Спочатку головні ролі мали виконувати Том Генкс та Мішель Пфайфер. Акторка змінила свою думку, і її замінили на Дебру Вінгер. Але Вінгер також залишає проєкт як і Том Генкс. Остаточно на ролі були затверджені Енді Гарсія та Мег Раян[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Коли чоловік кохає жінку [Архівовано 19 березня 2017 у Wayback Machine.] на Rotten Tomatoes
  2. Mell, Eila (24 січня 2015). Casting Might-Have-Beens: A Film by Film Directory of Actors Considered for Roles Given to Others. McFarland. Процитовано 14 жовтня 2023.{{cite book}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання) (англ.)