Концов Максим Андрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Концов Максим Андрійович
рос. Максим Андреевич Концов
Народився 16 травня 1988(1988-05-16)
Улан-Уде, РРФСР, СРСР
Помер 24 березня 2022(2022-03-24) (33 роки)
Україна
Діяльність офіцер
Учасник російське вторгнення в Україну (з 2022)
Військове звання лейтенант
Нагороди
Герой Російської Федерації
Герой Російської Федерації
Медаль «За військову доблесть» Медаль «200 років внутрішнім військам МВС Росії» Медаль «За службу в спецназі» Медаль «За ратну доблесть»

Максим Андрійович Концов (рос. Максим Андреевич Концов; 16 травня 1988, Улан-Уде, РРФСР24 березня 2022, Україна) — російський офіцер, лейтенант Національної гвардії. Герой Російської Федерації.

Біографія[ред. | ред. код]

У 2005 році зі срібною медаллю закінчив середню школу №47, після чого вступив до Східно-Сибірського державного університету технологій та управління в Улан-Уде. На п'ятому курсі він пішов до академічної відпустки, під час якої його призвали до Російської армії. З 2010 року проходив строкову службу у місті Уссурійську (Приморський край) в окремому спеціальному моторизованому батальйоні Східного регіонального командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ (МВС) Російської Федерації. Незабаром перейшов на контрактну службу.

З 2011 року служив в Хабаровську у внутрішніх військах МВС Росії, а з 2016 року — у військах національної гвардії Російської Федерації. Неодноразово виїжджав у відрядження на Північний Кавказ. Дослужився до посади начальника розрахунку у званні прапорщика. У 2020 році здобув вищу освіту, закінчивши з відзнакою московську Академію управління та виробництва (напрямок — менеджмент). З червня 2021 року — начальник розвідки штабу 748-го окремого батальйону оперативного призначення Східного округу військ національної гвардії. Учасник російського вторгнення в Україну, командир розвідувальної групи. Загинув у бою.

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]