Користувачка:Ївга/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мережа офтальмологічних центрів Новий Зір[ред. | ред. код]

Новий Зір
[[Файл:
|центр|240пкс]]
Рік заснування:2004
Спеціалізація закладу:офтальмологія
Відділення:Київ, Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Черкаси, Хмельницький
Сайт:https://www.zir.com.ua/uk/

Новий Зір — мережа офтальмологічних центрів в Україні, яка складається з 6 філіалів в Києві, Харкові, Дніпрі, Кривому Розі, Черкасах та Хмельницькому. Пеша клініка була відкрита в Києві в 2004 році. Заклади надоють послуги з діагностики та лікування хвороб ока. Головним лікарем та співзасновником мережі клінік є кандидат медичних наук, офтальмохірург Георгій Пархоменко.[1][2]

Історія[ред. | ред. код]

У жовтні 2004 року в Києв був відкритий перший офтальмологічний центр Новий Зір. В тому ж році почала свою роботу філія і в Хмельницькому. В Дніпрі філію відкрили через 2 роки, в 2006 році. В Черкасах почала працювати клініка вже наступного 2007 року. В 2009 і 2010 роках були відкриті філії в Сумах та Харкові [3] відповідно, а в 2012 була відкрита остання філія в Кривому Розі.

В 2022 році через пономасштабне Російське вторгнення в Україну філія в Сумах припинила свою роботу.

Послуги[ред. | ред. код]

Всі медичні центри мають ліцензію Міністерства охорони здоров'я України[4] та надають широкий вибір офтальмологічних послуг з діагностики та лікування хвороб ока. Також у кожній філії розміщені магазини оптики. Ще 5 окремих оптик знаходяться в м. Київ.

Перелік послуг:

Факти та досягнення[ред. | ред. код]

Із 2015 року Новий Зір виступає Референтним центром міжнародної медичної компанії Alcon – виробника товарів і техніки для офтальмології. Також медичний центр є клінічною базою кафедри офтальмології Національного медичного університету імені П.Л. Шупика.[5]

З 2018 по 2023 роки мережа Новий Зір була щорічним переможцем Української народної премії в номінації «Офтальмологічні центри року».[6] Ця премія спрямована на щорічне визначення і відзначення найкращих товарів та послуг, які присутні на українському ринку.

У 2012 року офтальмохірург медичного центру Новий Зір в м.Харків Андрій Коваленко видалив пацієнтці катаракту за 1 хвилину 56 секунд, ця швидкість стала рекодною.[7] Операція проводилась у присутності журналістів та представників Книги рекордів України.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Офіційний сайт Новий Зір. Спеціалісти. Пархоменко Г.Я.
  2. European School for Advanced Studies in Ophthalmology. PARKHOMENKO Georgii.
  3. Сайт підприємництва та споживчого ринку Харкова. Каталог підприємств споживчого ринку.
  4. Ліцензійний реєстр МОЗ України з медичної практики.
  5. Сайт Національного університету охорони здоров'я України імені П.Л. Шупика. Перелік клінічних баз кафедри офтальмології.
  6. Сайт Української народної премії. Перелік переможців в розділі Краса та здоров'я.
  7. Лариса, Салімонович (27 листопада 2012). Стаття «Не скальпель, а «блискавка»». Україна молода.

Посилання[ред. | ред. код]