Користувач:Наталія Лабйен/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Зелена відьма — це натураліст, травниця, мудра жінка та цілителька. Зелену відьму визначає її ставлення до навколишнього світу, її етика та близькість до природи. По суті, вона не просто живе в гармонії з природою; природа — це і є її спосіб життя.

Шлях Зеленої відьми

[ред. | ред. код]

Шлях Зеленої відьми — дуже особистий. На ньому поєднуються її здібності, пристрасті та упередження, клімат її краю й енергії навколишнього світу. Це не слідування традиціям, а особистий ідеал.

Зелена відьма використовує природні енергії для досягнення магічних цілей. Відьомство часто плутають в віккою. В них дійсно багато спільного, зокрема зв’язок з природою, але вікка — то все ж таки релігія, а відьомство — ні. В цій статті термін «відьомство» використовуватиметься в значенні «взаємодія з природними енергіями для досягнення певних цілей без релігійного підтексту».

Зелена відьма живе в відповідності з законами природи, це її шлях. Вона відчуває природну енергію в своєму житті і в оточені. Зелене відьомство — це не ритуальна магія, що не має нічого спільного з повсякденністю. Навпаки, для Зеленої відьми все життя — це магічний досвід.

Зелене відьомство — це різноманітні практики, зібрані з усіх куточків світу в допомогу сучасним Зеленим відьмам і знахаркам.

Світогляд Зеленої відьми

[ред. | ред. код]

Світогляд Зеленої відьми базується на трьох ключових поняттях — це зцілення, гармонія та рівновага. Ці поняття, в свою чергу, стосуються трьох конкретних пунктів:

  1. Земля (навколишнє середовище і планета в цілому)
  2. Людство (як загалом, так і коло твоїх друзів, знайомих, сусідів)
  3. Вона сама.

Зелена відьма розуміє, що земля — це і планета, і рослини, тварини і люди. В такому розумінні земля — це збиральне поняття, що включає все живе. Проте вона також знає, що розглядаючи картину, ми іноді упускаємо з уваги її деталі. Зелена відьма добре розуміє сенс фрази «Хочеш змінити світ — почни з себе».

Зелена відьма піклується про людей. Вона розуміє, що на природу впливають не тільки наші дії, але й енергія наших думок і бажань. Це енергетичний обмін, і результати не завжди бувають позитивними. Тому Зелена відьма постійно шукає способи зберегти гармонію між людством і природою. Також вона розуміє, що своєю енергією люди впливають один на одного, тому прагне підтримувати гармонійне енергетичне середовище, в якому кожна людина почувала б себе спокійно та впевнено, мислила б позитивно й проявляла повагу в спілкуванні з іншими.

В житті самої Зеленої відьми також має панувати гармонія. Це означає, що треба працювати над досягненням особистих цілей, долати труднощі й відкривати істину себе, щоб використовувати свої духовні сили і практичні навички по максимуму. Її істинне Я — це не обов’язково якийсь ідеал, до якого треба прагнути. Вона така, яка є, хоч зазвичай це й не просто.

Коротка історія становлення Зелених відьом

[ред. | ред. код]

Пращурів сьогоднішньої Зеленої відьми треба шукати серед сільських знахарів, повитух, цілителів, середньовічних магів-практиків, до яких люди звертались за допомогою.

В ті часи обов’язки чарівниці були досить великими — від зцілення душі і тіла лікувальними травами до допомоги при родах і підготовки мертвих до погребіння. Вони знали усе про життя та смерть і розуміли, що може змусити маятник буття хитнутися в ту чи іншу сторону. Відьом поважали, але частіше боялись і підозрювали в усіляких злочинах, тому їм доводилося жити уособлено. В усі часи люди не долюблювали тих, хто мав знання недоступні іншим.

Проте, можливо, що духовні предки Зелених відьом ставали відлюдниками, щоб краще чути голос природи. Близько лісів і полів відьмам було простіше встановлювати зв’язок з енергіями живого світу і збирати інгредієнти, необхідні для знахарства.

Народні цілителі, друга гілка сімейного дерева Зеленої відьми, не сильно відрізнялись від своїх сестер-пустельниць. Найчастіше це були літні жінки, що володіли замовляннями та іншими секретами народної медицини.

Галерея

[ред. | ред. код]

Джерела

[ред. | ред. код]
  1. The Green Witch: Your Complete Guide to the Natural Magic of Herbs, Flowers, Essential Oils, and More / Arin Murphy-Hiscock. — Adams Media, 2017. - 256 pages

Категорія:Чаклунство Категорія:Сучасна магія Категорія:Відьми