Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Українcька музика/8 серпня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Ротару Софія Михайлівна

-Знайдено: + * Почесна відзнака Президента України (8 серпня 1996) — за видатний особистий внесок у розвиток української національної культури і мистецтва, високу виконавську майстерність[1]
-Знайдено: + * Орден Республіки (Молдова) (Республіка Молдова, 8 серпня 1997) — за видатні досягнення у творчій діяльності, особливі заслуги у розвитку і пропаганді музичного мистецтва, високу виконавську майстерність[2]


Зобр:4шт.


Назва:Мішалов Марко Васильович

-Знайдено: + Марко́ Васи́льович Міша́лов (*26 квітня 1903, Чорнобай, Золотоніський повіт, Полтавської губернії (нині Черкаська область — †8 серпня 1995 Сідней, Австралія) — науковець, викладач, видавець, знавець бандурної музики і справи.


Назва:Явір (гурт)

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 8 серпня 1966 року народився новий мистецький колектив при Київській Державній філармонії, який прибрав поетичне ім'я квартет «Явір» від срібнолистого дерева, оспіваного у народних піснях та легендах.


Назва:Бандерштат

-Знайдено: + Бандерштат-2010 відбувся на Волині поблизу села Рокині 7-8 серпня 2010 року.


Назва:Супер Вуйки

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Навесні 1979 року часті міліцейські облави у Святому Саду змусили «Вуйків» на певний час виїхати зі Львова. «Святий» запропонував поїхати на три місяці до Гурзуфа, де в минулі роки виступала «Машина Времени». 24 травня музиканти вирушили до Криму. У зв'язку з початком екзаменаційної сесії не зміг поїхати «Джубокс» і замість нього взяли нового басиста «Джеґера» (Михайло Саврук). Виступи в Гурзуфі проходили успішно, у дирекції міського танцмайданчика не було ніяких претензій. Щоб послухати «Вуйків», до Гурзуфа в кінці липня почали масово з'їжджатися хіппі зі всього Союзу. Проте у той же час генсек Леонід Брежнєв збирався відвідати піонерський табір «Артек» і працівники «органів» наказали очистити навколишню територію від «ідейно ворожих елементів». 8 серпня музикантів відпровадили на поїзд до Львова.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]