Користувач:AndrewV77/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олексієнко Дмитро Володимирович
Народився 13 серпня 1976(1976-08-13) (47 років)
м. Волноваха, Донецька обл., Україна
Громадянство СРСР, Україна
Національність українець
Відомий завдяки громадський діяч
Alma mater Донецький національний технічний університет

Народився 13 серпня 1976 року в місті Волноваха Донецької області в родині шахтаря.

Освіта[ред. | ред. код]

Вищу освіту отримав у Донецькому національному технічному університеті за спеціальністю "Облік та аудит" у 1998 році.[1][2] Має сертифікат аудитора України, диплом АССА з міжнародної фінансової звітності, сертифікат внутрішнього аудитора, дипломи Інституту професійних фінансових менеджерів з міжнародної фінансової звітності, внутрішнього аудиту, стратегічного та фінансового менеджменту. Сертифікований бухгалтер-практик (Євразійська рада сертифікованих бухгалтерів та аудиторів).[3]

Професійний досвід[ред. | ред. код]

Одразу після отримання диплома почав працювати в аудиторській фірмі "ДИКОМ-Аудит", м. Донецьк. У 1999 році переїхав до Києва, де працював на посадах аудитора, провідного аудитора, директора департаменту аудита підприємств, заступника голови правління аудиторської фірми. З березня 2003 року очолює Аудиторсько-консалтингову групу "ЕКСПЕРТ",[4] в 2018 році став партнером ТОВ «Стандарт-аудит».[5] Освіта та професійний досвід пов’язані виключно із аудитом та податковим консультуванням.

Громадська діяльність[ред. | ред. код]

З 2002 року – член Спілки аудиторів України (САУ) та Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України (ФПБАУ). В 2007 – 2008рр. був обраний до складу Правління Київського територіального відділення САУ, де в 2008 році виконував обов’язки Голови. В березні 2008 року обрано до складу Ради ФПБАУ, де він обіймав посаду Віце-президента ФПБАУ та очолював Комітет зі стандартів та практики аудиту до 2014 року. З листопада 2009 року по квітень 2011 року був делегований до складу Аудиторської палати України від ДПАУ, де працював в Комісії з моніторингу та законодавчого регулювання аудиту. З 2014 року є виконавчим директором Громадської спілки «Ліга аудиторів України».

Нагороджений Дипломом переможця за третє місце в щорічному Київському конкурсі «Молодий підприємець року - 2009», організованим Київською міською державною адміністрацією за критеріями створених робочих місць, іноваційність виробництва, рівень заробітної плати та обсяги сплачених податків до бюджету.

Входив до складу Громадських рад при Державній податковій адміністрації України (з 2006 року), Міністерстві доходів і зборів України, Міністерстві фінансів України, Фонду державного майна України, був членом Консультаційної Ради з бухгалтерського обліку та аудиту на ринку цінних паперів при НКЦПФР.

В листопаді 2014 року було обрано Головою Громадської ради при Державній фіскальній службі України. В наступних каденціях двічі переобирався на цю посаду, до 2022 року. Як голова Громадської ради був включений до складу Колегії ДФС України та Кадрової комісії ДФС.

З 2018 року є Віце-Президентом ICC Ukraine (Український національний комітет Міжнародної торгової палати) з питань оподаткування, бухгалтерського обліку та аудиту. Є членом комісії ICC International з міжнародного оподаткування.[6][7]

В 2019р. приймав участь у конкурсі на посаду Голови Державної податкової служби України.[8][9]

В 2019 – 2021 рр. очолював Громадську раду при Міністерстві фінансів України, з 2019 року є позаштатним радником Міністра фінансів України С. Марченка.[10] Включений до складу Методологічної ради з бухгалтерського обліку при Міністерстві фінансів України, Комісії з оцінки корупційних ризиків у Міністерстві фінансів України.

З 2021 обіймає посаду секретаря Громадської ради при Міністерстві фінансів України.

З початком повномасштабної агресії російської федерації займається благодійними проєктами в рамках ICC Ukraine.[11]

Наприкінці 2022 року зареєстрував Благодійний фонд Дмитра Олексієнка.

Має грамоти, дипломи та подяки державних органів і професійних організацій.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Одружений, виховує сина та доньку.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Олексієнко Дмитро Володимирович. https://prostir.fandom.com/. Процитовано 2 червня 2023.
  2. Експерти фінансового порталу «Мінфін». https://minfin.com.ua/. Процитовано 2 червня 2023.
  3. Дмитро Олексієнко: біографія, досьє і компромат на голову Громадської ради при ДФС. https://znaj.ua/. Процитовано 2 червня 2023.
  4. 100 успішних аудиторів та бухгалтерів України 2008. https://who-is-who.ua/. Процитовано 2 червня 2023.
  5. Каталог власників та директорів компаній. https://youcontrol.com.ua/. Процитовано 2 червня 2023.
  6. Відновлення економіки: чому країні потрібна проста і справедлива податкова система. https://www.epravda.com.ua/. Процитовано 2 червня 2023.
  7. Прогресивна шкала оподаткування в Україні. https://blog.liga.net/. Процитовано 2 червня 2023.
  8. За крісло головного податківця боротиметься Катеринчук та ще 42 претенденти. https://www.pravda.com.ua/. Процитовано 2 червня 2023.
  9. Сергій Верланов - керівник податкової служби. Що він обіцяє?. https://www.bbc.com/. Процитовано 2 червня 2023.
  10. Скільки радників та помічників у міністрів уряду Шмигаля. https://www.slovoidilo.ua/. Процитовано 2 червня 2023.
  11. "Ми усвідомлюємо важливість спільних дій для виконання нашої гуманітарної місії". https://www.cfsrua.com/. Процитовано 2 червня 2023.