Користувач:Ivan verezhak/Вережак Іван Михайлович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Іван Михайлович Вережак (нар. 05 липня 1986, с. Котиківка, Україна) — український управлінець, громадсько-політичний діяч. Сільський голова Котиківки (від 9 листопада 2015).Один із наймолодших сільських голів на Івано-Франківщині.

Заступник голови Івано-Франківської обласної організації Українська Галицька Партія.

Біографічні дані[ред. | ред. код]

Іван Вережак народився 05 липня 1986 року в селі Котиківка Городенківського району Івано-Франківської області України.

з 1992 по 2003 роки навчався у Городенківській ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

у 2008 закінчив Прикарпатський національний університет ім. В.Стефаника, факультет математики та інформатики, спеціальність – інформатика (прикладна математика).

у 2005-2007 роках паралельно навчався на кафедрі військової підготовки у Національному університеті Нафти і Газу, військове звання – молодший лейтенант.

з 2017 і по цей час є студентом Львівського Регіонального Інституту Державного Управління при Президентові України, спеціальність "Публічне управління та адміністрування", заочна форма навчання.

Професійна діяльність[ред. | ред. код]

у 2012-2014 рр., робота на посаді фахівця із соціальної роботи, Городенківський Районний Центр Соціальних Служб для Сім’ї Дітей та Молоді Від 9 листопада 2015 року, — обраний сільським головою села Котиківка, Городенківський район, Івано-Франківьскої області, Україна.

Громадсько-політична діяльність[ред. | ред. код]

Активний учасник Помаранчевої Революції, та Революції Гідності. Ніколи не залишався осторонь виборчих процесів та громадського життя.

Активність почав проявляти ще у школі, очоливши у старших класах учнівське самоврядування.

Згодом, навчаючись у Прикарпатському національному університеті, був обраний головою студентського самоврядування на факультеті а потім і в університеті.

З 2006 по 2008 рр. координував роботу Всеукраїнської Студентської Ради при МОН України в Івано-Франківської області.

У 2007 році обраний студентським мером міста Івано-Франківська.

У 2007 році закінчив з відзнакою, базовий курс Всеукраїнської Школи Молодіжних Лідерів за спеціальністю "Управління молодіжної організацією"

Після закінчення університету, деякий час проживав у Великобританії, працював, вивчав мову, переймав досвід.

Повернувшись в Україну, 2011 рік, допомагав батькам по господарству.

З 2012 по 2014 рр. працював фахівцем із соціальної роботи у селах Рашків та Олієво-Королівка, побачив із середини, як живуть сім’ї зі складними життєвими обставинами.

У 2014 році заснував та очолив громадську організацію «Молодіжний Клуб «Творці Усвідомленої Реальності», з якою за п’ять років діяльності зорганізували молодь Городенківщини та реалізували низку проектів міського районного та обласного рівня. Реалізували кілька грантових проектів, серед яких:

- спорудження спортивного майданчик у міському парку, грантодавець - ГО Українська Галицька Асамблея.

- встановлення обладнання та відкриття безкоштовних точок доступу WI-FI у центрі Городенки та частині міського парку, грантодавець - ГО Українська Галицька Асамблея.

- відновлення частини Родниківського Народного Дому, та організація на його базі Молодіжного Центру Городенківщини, грантодавець - САН ІнБев Україна.

З 2015 р. член партії Українська Галицька партія.

У 2018 р. потрапив у топ-100 національного телепроекту «Нові лідери».

у 2019 р. успішно завершив навчання у Школі місцевого розвитку за програмою "Молодь змінить Україну" Фонду родини Богдана Гаврилишина.

У 2019 р. потрапив у топ-50 національного телепроекту «Нові лідери».

Кандидат у народні депутати України по Коломийсько-Городенківському одномандатному виборчому окрузі № 88 (Івано-Франківська область) від партії «Голос» під час виборів 21 липня 2019 року..

Міжнародна діяльність[ред. | ред. код]

Учасник міжнародних конференціях, форумів та семінарів, зокрема він був учасником Міжнародних щорічних конференцій «YES» (2016, 2018).

Захоплення[ред. | ред. код]

Інтелектуальні ігри, Петанк, туризм та головоломки .

Родина[ред. | ред. код]

Дружина — Вережак Наталія Василівна, діти: Вережак Вікторія Іванівна, Вережак Євген Іванович.

Відзнаки та нагороди[ред. | ред. код]

  • 2007 рік - Диплом з відзнакою про закінчення Всеукраїнської Школи Молодіжних Лідерів за спеціальністю "Управління молодіжної організацією".
  • 2013 рік - грамота Департаменту освіти, науки, сім'і, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА, за вагомий внесок у реалізацію державної молодіжної політики на Прикарпатті.
  • 2014 рік - нагороджений ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ Івано-Франківської ОДА, за вагомий внесок у реалізацію державної молодіжної політики та з нагоди Дня молоді (голова Івано-Франківської ОДА А.Троценко)
  • 2015 рік - Диплом переможця обласного конкурсу "МОЛОДИЙ ЛІДЕР ПРИКАРПАТТЯ" у номінації "Кращий керівник молодіжної громадської організації"
  • 2017 рік - Подяка Міністерства Молоді та Спорту України за особистий внесок у реалізацію державної молодіжної політики, популяризацію здорового способу життя, відданість справі та активну участь у проведенні Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене" (міністр І.Жданов)
  • 2018 рік - ЛАУРЕАТ ПРЕМІЇ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ЗА ОСОБЛИВІ ДОСЯГНЕННЯ МОЛОДІ У РОЗБУДОВІ УКРАЇНИ за популяризацію здорового способу життя, спортивної діяльності, профілактики та охорони здоров'я населення (Прем'єр-міністр України В.Гройсман)

Факти[ред. | ред. код]


Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Біографія // Сайт Котиківської сільської ради[1]
  • Фейсбук-сторінка Івана Вережака[2]
  • Іван Вережак на сайті Української Галицької Партії[3]
  • Іван Вережак на сайті Чесно [4]
  1. Сільський голова - Вережак Іван Михайлович. rada.org.ua. Процитовано 19 листопада 2019.
  2. Іван Вережак. www.facebook.com (укр.). Процитовано 19 листопада 2019.
  3. "Зрозумів, що моє місце тут". Українська Галицька Партія (укр.). Процитовано 19 листопада 2019.
  4. Вережак Іван Михайлович — вся правда Біографія, Балотування, Фракції, Декларація. www.chesno.org. Процитовано 19 листопада 2019.