Користувач:Trydence/Декомунізація/Бровари

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

На цій сторінці я збираю матеріали, які стосуються декомунізації міста Бровари: документи, публікації, статті тощо. Тут само розміщую й інші матеріали на дотичну тематику, а саме: щодо найменувань і перейменувань вулиць, встановлення та демонтажів пам'ятників, пам'ятних знаків і меморіальних дощок у Броварах тощо.

Моя мета — полегшити усім охочим доступ до тих чи інших матеріалів, виклавши їх в інтернеті та зібравши в одному місці. Мене неодноразово запитували, наприклад, про докази саботажу перейменувань вулиць у Броварах з боку відповідальної комісії. Нарешті, кожен зможе сам знайти все, що його цікавить. Тут я викладаю ці матеріали. Коли з'являтимуться нові — додаватиму і їх.

Документи та матеріали доводилося здобувати переважно через інформаційні запити. На це я витратив немало часу та зусиль. Якщо хтось може допомогти знайти більше, я буду вдячний. Я вітаю конструктивний внесок від інших користувачів на цій сторінці. Але, якщо ви не впевнені, пишіть на сторінці обговорення або звертайтесь до мене через соцмережі: Fb, vk.

Протоколи засідань відповідальних комісій

[ред. | ред. код]

Тут викладені протоколи (деякі з додатками) засідань комісії Броварської міської ради з питань найменувань і пам'ятних знаків. Комісію VІ скликання ради офіційно утворили 12 квітні 2012 року,[2] однак перші протоколи, які змогла надати міськрада, датовані груднем 2011 року — після надходження декількох листів щодо перейменувань вулиць у Броварах. Водночас, як пригадує Марія Овдієнко, комісії під різними назвами, але майже з незмінним складом, існували з кінця 1980-х років.

Варто зауважити, що інформація у протоколах часто не відповідає дійсності, слова деяких людей перекручують або замовчують. Траплялися і дописування до протоколів цілих питань, які на засіданні не розглядали. Про деякі такі випадки члени робочої групи з підготування пропозицій щодо перейменування вулиць у Броварах влітку 2015 року писали скарги до міського голови Ігоря Сапожка ([3]) та до прокуратури ([4]).[3]

Пропозиції та висновки

[ред. | ред. код]

Компетентних і відповідальних установ і груп

[ред. | ред. код]

Громадян і організацій

[ред. | ред. код]

Пропозиції щодо перейменувань вулиць у Броварах:

Публікації

[ред. | ред. код]

Історія перейменувань вулиць

[ред. | ред. код]

відп. з архіву БМР, КОДА...

довідник києва 1928 року [4]

На Вікіпедії

[ред. | ред. код]

Громадські обговорення

[ред. | ред. код]

Броварська міська рада приймає пропозиції щодо перецменувань на електронну скриньку miskrada@brovary.kiev.ua, за телефоном 0-4594-5-34-39 та безпосередньо в апараті ради за адресою: 07400, м. Бровари, вул. Гагаріна, 15, к. 420 (4-ий поверх).

Методичні матеріали

[ред. | ред. код]

Агітаційні матеріали

[ред. | ред. код]

Листівка, зафіксована 09.2015 — із поясненнями про вартість і нескладність перейменування вулиць.

Метеріали антидекомунізаційних сил

[ред. | ред. код]

Статті у броварській газеті «Громадський ревізор», підконтрольній міській владі Ігоря Сапожка:

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. 57 сесія міськради: неузаконені «Кулиничі», дитсадок замість лісу та створення нового провулку. Маєш право знати. 12.08.2015
  2. Про створення комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків. Рішення Броварської міської ради від 12.04.2012 №580-20-06: [1], Маєш право знати; [2], Броварська міська рада. 12.04.2012
  3. Пропозиції щодо перейменування вулиць у Броварах винесено на громадське обговорення. Маєш право знати. 26.06.2015
  4. Уся Київщина, 1928, C. 25 (С. 45 у djvu-файлі).