Кошовець Андрій Віталійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андрій Кошовець
Андрій Віталійович Кошовець
 Старший сержант
Загальна інформація
Народження
с. Добротове, Сумська область
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС  ДСНС
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Герой України

Андрій Віталійович Кошовець (нар. с. Добротове, Сумська область) — український військовослужбовець, старший сержант Державної служби України з надзвичайних ситуацій, учасник російсько-української війни. Герой України (2023).

Життєпис[ред. | ред. код]

Старший сапер відділення піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Донецькій області[1].

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, під час проведення розмінування на території лише Донецької області, за особистою участю старшого сержанта служби цивільного захисту Андрія Кошовця, було виявлено та знешкоджено 124 артилерійські снаряди, 28 мінометних мін, 11 гранат та 635 інших вибухонебезпечних предметів[1].

5 березня 2022 року під час проведення робіт з очищення від вибухонебезпечних предметів приватного житлового будинку м. Покровська Донецької області старший сержант служби цивільного захисту Андрій Кошовець отримав мінно-вибухову травму та осколкові поранення тіла. Після проведення лікування він повернувся на Донеччину, де виконував завдання за призначенням[1].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (23 лютого 2023) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Президент нагородив українських захисників і вручив бойові прапори військовим частинам // Державна служба України з надзвичайних ситуацій. — 2023. — 24 лютого.
  2. Указ Президента України від 23 лютого 2023 року № 101/2023 «Про присвоєння А.Кошовцю звання Герой України»