Кубок України з гандболу серед чоловіків 2021—2022

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Кубок України з гандболу 2021-2022 — гандбольний турнір за Кубок України серед українських чоловічих команд. Проводився вдванадцяте після відновлення у 2010 році.[1]. Турнір мав складатися з двох раундів та фіналу чотирьох.

Жеребкування пар-учасників 1/8 фіналу відбулось 22 січня 2022 року. Команди були розділені у 2 „кошики“. До першого потрапили команди Суперліги, окрім запорізького «Мотора» — чинного володара Кубка України, який мав приєднатись до боротьби у 1/4 фіналу. До другого — вісім команд Вищої ліги. Вищолігова команда «УДХТУ» (Дніпро) знялась з розіграшу і в жеребкуванні з допомогою генератора випадкових чисел участі не брала[2].

Згідно Регламенту в першому та другому раунді команди-суперники проводять між собою два матчі, по одному на майданчику кожного з суперників, перший матч проводиться на майданчику команди, яка вказана першою. За домовленістю можливе проведення обох матчів на майданчику однієї з команд. Учасниками «фіналу чотирьох» стануть переможці у парах чвертьфіналістів. Перед кожним з етапів проводиться жеребкування. «Фінал чотирьох» проводитиметься він на одному майданчику протягом двох днів. Переможці в своїх парах у другий день змагань проводять матч за Кубок України, а команди, що зазнали поразки — матч за третє місце. Володар Кубку України отримує право на участь в розіграші Європейського Кубка.

У зв’язку з повномасштабною російсько-українською війною, введенням на всій території Україні воєнного стану розіграш Кубка України з гандболу було скасовано, володаря Кубка України в цьому сезоні визначено не було[3].

1/8 фіналу

[ред. | ред. код]

19, 20, 26, 27 лютого 2022 р.

«ХНУ-ДЮСШ-1» (Хмельницький) — «Карпати-ШВСМ» (Ужгород)

«ХАІ-ФГХО» (Харків) — «Одеса» (Одеса) 23:39;

«RGM Group-СумДУ» (Суми) — «ЦСКА-ШВСМ»(Київ)

«Динамо-Академія» (Полтава) — «Академія гандболу» (Запоріжжя-Луганщина)

«ДЮСШ ім. Лагутіна» (Запоріжжя) — «Мотор-Політехніка» (Запоріжжя) -:+ [4]

СГК «Суми» (Суми) — «Донбас» (Донеччина)

«Одеса-2» (Одеса) — «СКА-Львів» (Львів) 33:19;

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. України, чоловіки, жінки.pdf Регламент проведення чемпіонату України з гандболу серед чоловічих та жіночих команд сезону 2021-2022рр.PDF
  2. Відбулось жеребкування пар 1/8 фіналу Кубка України серед чоловічих команд [Архівовано 22 січня 2022 у Wayback Machine.] // Сайт Федерації гандболу України (Від 22.01.2022)
  3. Кубок України 2021/2022 // Сайт Федерації гандболу України [Архівовано 3 січня 2023 у Wayback Machine.]
  4. Командам, які не з'явились на матч, або знялись з розіграшу Кубка України після жеребкування зараховано технічну поразку

Посилання

[ред. | ред. код]